Σοκ προκαλούν οι εικόνες drone που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα από το χωριό «Αγία Ευφημία».

Όπως αποδεικνύεται και από τις εικόνες, έχει συσσωρευτεί τόση πολλή λάσπη στους δρόμους και στην παραλία, που χρειάστηκε τα συνεργεία να σπάσουν το στηθαίο του παραλιακού δρόμου για να τρέξουν τα λασπόνερα στη θάλασσα.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες  που πλημμύρισαν οι δρόμοι στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το νησί.

Λάσπες μπήκαν μέχρι και σε σπίτια

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, οι τόνοι βροχής που έπληξαν την περιοχή, πλημμύρισαν τους δρόμους της τοπικής κοινότητας, με αποτέλεσμα οι λάσπες να μπουν σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής και να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Για να αδειάσουν οι δρόμοι του χωριού από την λάσπη, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης, έσπασαν το τοιχάκι της παραλιακής για να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα.

Πλημμύρισαν μαγαζιά, έκλεισαν σχολεία

Ολα τα συνεργεία του Δήμου Σάμης μαζί με κατοίκους αλλά και εθελοντικές ομάδες, βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να ανοίξουν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Σημειώνεται πως λόγω της κακοκαιρίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, τα σχολεία έκλεισαν , ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές και μαγαζιά.

Τέλος καταγράφηκαν κατολισθήσεις, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν μείνει στα σπίτια τους για να προστατευτούν.

Η κυκλοφορία ακόμα και πεζών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο