Πόλεμο με τον βρετανικό Τύπο άνοιξαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι έκαναν μηνύσεις σε τρεις πασίγνωστες εφημερίδες.

Η αρχή έγινε από τη Μέγκαν Μαρκλ, η οποία κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Mail on Sunday, την κυριακάτικη έκδοση της γνωστής τάμπλοιντ εφημερίδας Daily Mail.

Η Μail on Sunday δημοσίευσε μία ιδιωτική χειρόγραφη επιστολή, που η Δούκισσα του Σάσεξ είχε στείλει στον πατέρα της.

Η διάσημη πλέον επιστολή της Μαρκλ στον πατέρα της.

Μηνύσεις σε Sun και Μirror για χακάρισμα τηλεφώνου

Το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι προχωρά σε μηνύσεις εναντίον των «κολοσσών» των media στη Μεγάλη Βρετανία, της Sun και της Daily Mirror.

Στις μηνύσεις του, ο Χάρι κατηγορεί τις εφημερίδες για «τηλεφωνικό χακάρισμα» και υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων (voicemail) αγνώστου περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το χακάρισμα αυτό πιθανότατα έγινε στην αρχή της δεκαετίας του 2000.

Έξαλλος ο Χάρι – «Επαναλαμβάνεται η ιστορία με την Νταϊάνα»

Η αρνητική αντιμετώπιση της Μέγκαν Μάρκλ από τον βρετανικό Τύπο φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα ειδικό site όπου ο Χάρι δημοσίευσε μία εκτενή ανακοίνωση για τους λόγους που προχωρά σε μηνύσεις στα βρετανικά ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα παρακολουθώ τη ζωή μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων».

Τονίζει επίσης ότι αν η δικαιοσύνη εκδώσει απόφαση υπέρ του, τότε τα χρήματα θα δοθούν σε ιδρύματα κατά του bullying.

Δημοσιεύματα μάλιστα θέλουν τον Πρίγκιπα να προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση χωρίς να ενημερώσει ούτε το Παλάτι, αλλά ούτε τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, γεγονός που έχει ενοχλήσει αρκετά την βασιλική οικογένεια.

Tα νεύρα του Χάρι με ρεπόρτερ

Ο Χάρι τα έχει γενικώς μαζεμένα με τα ΜΜΕ και αυτό φάνηκε κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο στη Νότια Αφρική την Πέμπτη.

Όταν δημοσιογράφος του Sky News τον ρώτησε «τι ελπίζει να πετύχει» με την επίσκεψη του αυτή, ο πρίγκιπας απάντησε εκνευρισμένος: «Τι; Ρώτα αυτούς!».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος επέμενε και ο Χάρι την έδιωξε με άσχημο τρόπο, λέγοντάς της: «Μη συμπεριφέρεσαι έτσι».