Το 695 70 Anniversario, αποτελεί μια ειδική επετειακή έκδοση του κορυφαίου μοντέλου δια χειρός της ιταλικής φίρμας η οποία σχεδιάστηκε για να τιμήσει τα 70 χρόνια παρουσίας του σκορπιού, εξ ου και θα κατασκευαστεί αυστηρά σε 1949 αντίτυπα, χρονιά κατά την οποία συστήθηκε η Abarth.

H ειδική έκδοση έχει ως αφετηρία το Abarth 595 στο οποίο προσθέτει ένα νέο σετ τροχών 17 ιντσών οι οποίοι φιλοξενούνται σε διογκωμένους θόλους που με τη σειρά τους έχουν συμπαρασύρει στη… αύξηση το σύνολο των κατώτερων πλευρικών τμημάτων.

Στο πίσω τμήμα δεσπόζει μια ρυθμιζόμενη αεροτομή η οποία μπορεί να μεταβάλλει την κλίση έως και 60 μοίρες. Στην μέγιστη ρύθμιση των 60 μοιρών η αεροτομή αυξάνει την παραγωγή κάθετης δύναμης έως και κατά 42 κιλά σε ταχύτητες 200 χλμ./ώρα.

Το 695 70 Anniversario βάφεται σε απόχρωση Monza Green προς τιμή του Abarth 500που κατέκτησε έξι παγκόσμια ρεκόρ στην ομώνυμη ιταλική πίστα έν έτει 1958 ενώ την άρτια εικαστικώς εικόνα του συμπληρώνει ένα μοτίβο σκακιέρας στην οροφή και ο σκορπιός στο καπό που παραπέμπουν επίσης στην αγωνιστική ιστορία της φίρμας.

Πέρα από την αισθητική της, η ειδική έκδοση ως οφείλει διαθέτει και σειρά βελτιώσεων στα μηχανικά της μέρη, συμπεριλαμβανομένων ενός ικανότερου συστήματος πέδησης αποτελούμενου από μεγαλύτερα αεριζόμενα δισκόφρενα και τετραπίστονες δαγκάνες από αλουμίνιο της Brembo καθώς και ενός σετ ρυθμιζόμενων αμορτισέρ Koni για τον πίσω άξονα. Στα πρόσθετα συγκαταλέγεται και το νέο σπορ σύστημα εξαγωγής δια χειρός Abarth με την ονομασία Record Monza.

To 500αράκι υπό την επήρεια των… αναβολικών της Abarth εφοδιάζεται με την ισχυρότερη εκδοχή του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 250 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με τη συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων αλλά και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Ως αποτέλεσμα το 695 70 Αnniversario επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται σε 225 χλμ./ώρα.

Αντιστοίχως πολεμική με το εξωτερικό είναι και η ατμόσφαιρα στο θάλαμο επιβατών όπου παρεπιδημούν, μπάκετ καθίσματα με την υπογραφή της Sabelt ειδικά σχεδιασμένα για την έκδοση, σπορ τιμόνι, αλουμινένιος επιλογέας σχέσεων, πατάκια με το λογότυπο της έκδοσης, σύστημα αυτόματου κλιματισμού και σύστημα infοtainment με οθόνη επτά ιντσών και λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto.