Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα φαβορί για το «δαχτυλίδι» στο NBA

Τα φαβορί για το «δαχτυλίδι» στο NBA

Η μεγάλη επιστροφή του Λος Άντζελες. Το τρελό δίδυμο του Χιούστον. Και ο Γιάννης αφεντικό της Ανατολής. Η ώρα του τζάμπολ πλησιάζει. Και οι μπουκ προειδοποιούν

Περάσαμε μια ολόκληρη εποχή NBA: Αυτή των Warriors.

Η τράπουλα όμως μέσα σε ένα καλοκαίρι ανακατεύτηκε αρκετά. Σε τέτοιο βαθμό που η τελευταία δυναστεία, δεν είναι καν στις βασικές υποψηφιότητες για τον επόμενο τίτλο. Όπως δεν είναι και οι πρωταθλητές Raptors από τη στιγμή που ο Leonard ήρε το τέλειο παιχνίδι του και κίνησε για τη χλιδή του Λος Άντζελες. Εκεί που οι διεκδικητές δεν είναι ένας, αλλά ολόκληρη η… πόλη.

Και για να μην το ταλαιπωρούμε: Η σεζόν 2019-20 του NBA έρχεται. Και υπόσχεται συγκινήσεις. Μαζί και την πιο απρόβλεπτη κούρσα για τον τίτλο που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια. Σε τέτοιο βαθμό που και τα γραφεία στοιχημάτων αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις αποδόσεις τους για τα μακροχρόνια στοιχήματα της διοργάνωσης αρκετές.

Πέντε διαφορετικές ομάδες έχουν απόδοση κάτω από 10.00 για την κατάκτηση του τίτλου. Το ένα καλύτερο από το άλλο.

Σα να λέμε:

Οι Clippers είναι το πρώτο φαβορί με 4.25, έχοντας υπογράψει τους δύο από τους πέντε καλύτερους all around παίκτες που υπάρχουν, αποτελούν πλέον – θεωρητικά τουλάχιστον – το πιο ισχυρό σύνολο και είναι η πρώτη επιλογή των μπουκ για κατάκτηση.

Ο Kawhi Leonard είναι ο ένας από τους δύο ικανότατους παίκτες που απέκτησαν οι Clippers φέτος το καλοκαίρι. Ο Paul George είναι το δεύτερο σημαντικό απόκτημά τους. Ο George ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για MVP της περσινής κανονικής περιόδου πριν από κάποιους τραυματισμούς του.

Οι Lakers του Lebron James επιστρέφουν στη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος μετά από χρόνια. Το 5.00 που πληρώνουν οφείλεται κυρίως στη προσθήκη του Antony Davis στο ρόστερ τους, που αποτελεί ένα φοβερό όπλο και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τις επιθετικές του αρετές να μπορούν να καταστρέψουν τις περισσότερες άμυνες αφού είναι αποτελεσματικός από σχεδόν όλες τις θέσεις. Avery Bradley, Rajon Rondo, Danny Green και σία σχηματίζουν ένα καταπληκτικό supporting cast. Και ας τραυματίστηκε ο Cousins.

Οι Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του MVP και δεύτερου στη ψηφοφορία για τον καλύτερο αμυντικό της περσινής σεζόν, είναι το τρίτο φαβορί με 6.00. Ο Γιάννης δεν είναι σε καμία περίπτωση χορτασμένος, καθώς ο Leonard και οι Raptors στέρησαν από τους Bucks τη δυνατότητα να βρεθούν στους τελικούς πέρσι ενώ κυρίως η ήττα από τη Βραζιλία δεν του επέτρεψε να προχωρήσει με την Εθνική μας στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Τα ελάφια είναι ένα δεμένο σύνολο με αμυντικές αρετές που θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν τη περσινή τους πορεία στη κανονική περίοδο και να κάνουν το βήμα παραπάνω στα Playoffs.

Οι 76ers του Joel Embiid είναι οι υποψήφιοι νούμερο 4 με απόδοση 8.50. Ο Embiid είναι παίκτης επιπέδου MVP και με αυτόν στο γήπεδο μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Επίσης διαθέτουν κατά πολλούς την καλύτερη αρχική πεντάδα του NBA, με παίκτες όπως ο Ben Simmons που πριν τα 23 του θεωρείται ήδη από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που υπάρχουν, ο νεοαποκτηθείς Al Horford που δυσκόλεψε πάρα πολύ πέρσι τους Embiid και Simmons αλλά και ο Josh Richardson, ένας αναμφισβήτητα εξαιρετικός παίκτης και στις δύο πλευρές του γηπέδου που φέτος αναμένεται να προσθέσει πόντους στην επίθεση των 76ers εκτελώντας αλλά και δημιουργώντας.

Οι Rockets του James Harden προσέθεσαν στο δυναμικό τους τον καλό του φίλο Russel Westbrook, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ταιριάξουν και μέσα στο παρκέ. Αν καταφέρουν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον και να προσθέσουν την αθλητικότητα του Westbrook στην επίθεσή του Houston, τότε ίσως μπορέσουν να δικαιολογήσουν την είσοδό τους στη πεντάδα των φαβορί του πρωταθλήματος και το 9.50 που τους αποδίδεται από τις στοιχηματικές, κάτι που μένει να φανεί.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024