Υποστελέχωση υπηρεσιών παρατηρείται στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου τόσο στο προσωπικό που απασχολεί τις Δημοτικές υπηρεσίες όσο και στο ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη που μίλησε στον Politica89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο Λασιθίου που λειτουργεί στο Τζερμιάδο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες για τα διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, το πρόβλημα είναι χρόνιο και καταβάλουμε να ενισχυθεί η εν λόγω υπηρεσία.

«Το πρόβλημα γίνεται ορατό κυρίως το χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες στο οροπέδιο, τον πιο ορεινό Δήμο της Κρήτης ,είναι δυσμενείς με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ιατρικής περίθαλψης. Μέχρι στιγμής το υπάρχον προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετούνται υγειονομικά οι πολίτες, ωστόσο ζητάμε μεταθέσεις προσωπικού γιατί το πρόβλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε 3 άτομα ώστε το ΕΚΑΒ στο Λασίθι να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ που άλλαξε υπέγραψε μία ακόμα απόσπαση, αλλά ζητάμε μεταθέσεις για να λειτουργεί πλήρως το ΕΚΑΒ. Έχουμε διαμορφώσει χώρους κι εξοπλισμό. Διαθέτουμε ασθενοφόρα δύο με το ένα 4Χ4 παντός καιρού. Ζητάμε λύση στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ καθώς πρωταρχικό μας μέλημα είναι η φροντίδα των πολιτών και η προστασία τους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ