Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μ. Κριθαρίδης στο One Channel: Ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη η Μόρια

Μ. Κριθαρίδης στο One Channel: Ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη η Μόρια

«Η τραγωδία που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στη Μόρια, θα συνέβαινε νομοτελειακά, ενώ για αυτή φέρει ευθύνη και η προηγούμενη κυβέρνηση που προσπάθησε να βάλει το προσφυγικό κάτω το χαλί, όπως και η ΕΕ», είπε, μεταξύ άλλων ο Μ. Κριθαρίδης

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (1/10) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Συζητώντας με τους Δημήτρη Μανιάτη και Παναγιώτη Σωτήρη ο κ. Κριθαρίδης μίλησε μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το ΜέΡΑ25 έχει επωμιστεί τον πολύ δύσκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο μας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με φόντο και τη φονική πυρκαγιά στο ΚΥΤ στη Μόρια ο κ. Κριθαρίδης δήλωσε:  «Είναι πολύ σημαντικό ένας αρχηγός κόμματος να ζητάει από τον πρωθυπουργό να κλείσει αυτή η ντροπή που λέγεται Μόρια.

Ντροπή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για οποιονδήποτε έχει τις στοιχειώδεις αντιλήψεις γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η τραγωδία που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στη Μόρια, θα συνέβαινε νομοτελειακά, ενώ για αυτή φέρει ευθύνη και η προηγούμενη κυβέρνηση που προσπάθησε να βάλει το προσφυγικό κάτω το χαλί, όπως και η ΕΕ».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΜέΡΑ25 για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ο κ. Κριθαρίδης υπογράμμισε πως Το ΜέΡΑ25 αντιτίθεται στη λογική των κέντρων κράτησης προσφύγων-μεταναστών, αλλά και με τον γενικότερο τρόπο που αντιμετωπίζεται το πρόβλημα από την Ευρώπη.

«Το ΜέΡΑ25 προτείνει τη μονομερή αναθεώρηση δηλώσεων της χώρας μας με Ευρώπη και Τουρκία, την απάλειψη των προσφυγικών κέντρων κλειστού ή ανοιχτού τύπου και την προσωρινή ενσωμάτωση των προσφύγων-μεταναστών σε ένα δίκτυο αλληλέγγυων δομών σε ολόκληρη την Επικράτεια».

Στο τραπέζι του One Talk ο κ. Κριθαρίδης, παρουσίασε επίσης τις θέσεις του κόμματος εντός και εκτός κοινοβουλίου, αναφερόμενος σε κινητοποιήσεις του ΜέΡΑ25, που όπως επεσήμανε επιχειρεί διαρκώς  να κάνει άνοιγμα προς τα κινήματα και την κοινωνία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΜέΡΑ25 γεννήθηκε από ένα πανευρωπαϊκό κίνημα το DiEM25 το οποίο συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κριθαρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την νεαρή  ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο κ. Κριθαρίδης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα ζωντανό παράδειγμα, μιας νέας γενιάς που προσπαθεί να αντιδράσει απέναντι σε ότι συμβαίνει στον πλανήτη.

«Μια έφηβη που μάχεται για τη σωτηρία του πλανήτη, η στάση της είναι διακηρυκτική για το ΜέΡΑ25» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κριθαρίδης, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν πολλοί ακόμα άνθρωποι που αντιδρούν και κινητοποιούνται απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Τέλος σχολιάζοντας τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κριθαρίδης υποστήριξε πως πρόκειται για «απλά μαθήματα τοξικής ολιγαρχίας, μια συνέχιση μνημονιακών πολιτικών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, που κορυφώνονται με κινήσεις και αποφάσεις της νέας κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για «Μητσοτακικό κράτος».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024