
Βατικανό : Κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές
Η αστυνομία του Βατικανού έκανε έρευνες και κατέσχεσε «έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές» από τα γραφεία της Γραμματείας του Κράτους (κυβέρνηση) και της Αρχής Οικονομικών Πληροφοριών (AIF), όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από την Αγία Έδρα.
Η αστυνομία του Βατικανού έκανε έρευνες και κατέσχεσε «έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές» από τα γραφεία της Γραμματείας του Κράτους (κυβέρνηση) και της Αρχής Οικονομικών Πληροφοριών (AIF), όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από την Αγία Έδρα.
Η επιχείρηση αυτή είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, δεδομένου ότι η Γραμματεία του Κράτους αποτελεί το νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της γραφειοκρατίας του Βατικανού ενώ η AIF είναι ο οικονομικός ελεγκτής όλων των υπηρεσιών του.
Στην ανακοίνωση δεν δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις, παρά μόνο ότι η έρευνα ήταν αποτέλεσμα των καταγγελιών που έγιναν το καλοκαίρι από την Τράπεζα του Βατικανού και την υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή.
Μια υψηλόβαθμη πηγή του Βατικανού είπε ότι θεωρεί πως η επιχείρηση αυτή, που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα Τζαν Πιέρ Μιλάν και τον αναπληρωτή του, Αλεσάντρο Ντίντι, αφορούσε υποθέσεις κτηματομεσιτικών συναλλαγών.
Οι δύο εισαγγελείς είχαν ενημερώσει προηγουμένως τους επικεφαλής των υπηρεσιών που ελέγχθηκαν.
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει
- Πότε χαϊδεύουμε τον σκύλο μας και πότε το αποφεύγουμε
- Τα νέα παπούτσια της Chanel δεν είναι καν παπούτσια – Καμία σόλα, δύο κορδόνια
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως τις 8 Μαΐου
- Ο Αντετοκούνμπο και το σενάριο να γίνει ξανά συμπαίκτης με Λίλαρντ και Χόλιντεϊ
- Το σχέδιο διάσωσης 75 εκατ. ευρώ του ΥΠΕΝ για διατηρητέα κτίρια





