Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος : Η Πέτρα του Ρωμιού ή Βράχος της Αφροδίτης

Κύπρος : Η Πέτρα του Ρωμιού ή Βράχος της Αφροδίτης

Στη νοτιοδυτική ακτογραμμή της Κύπρου, στη διαδρομή από την Πάφο προς τη Λεμεσό (και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Πάφο), βρίσκεται μια από τις πλέον φημισμένες ακτές της Μεγαλονήσου, η λεγόμενη Πέτρα του Ρωμιού

Στη νοτιοδυτική ακτογραμμή της Κύπρου, στη διαδρομή από την Πάφο προς τη Λεμεσό (και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Πάφο), βρίσκεται μια από τις πλέον φημισμένες ακτές της Μεγαλονήσου, η λεγόμενη Πέτρα του Ρωμιού.

Η υπέροχη αυτή τοποθεσία με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος οφείλει την ονομασία της σε ένα περιστατικό που συνδέεται με τον Διγενή Ακρίτα, το θρυλικό ήρωα του μεσαιωνικού ελληνισμού, του οποίου η θύμηση είναι ακόμη ζωντανή σε ολόκληρη την Kύπρο.

Κάποτε, στα χρόνια των αραβικών επιδρομών στην Κύπρο (7ος-10ος αιώνας), ο Διγενής, στην προσπάθειά του να αποτρέψει την απόβαση Σαρακηνών στη συγκεκριμένη ακτή, άρπαξε έναν τεράστιο βράχο και τον εκσφενδόνισε εναντίον τους.

Είναι ο υπερμεγέθης βράχος που και σήμερα δεσπόζει στην ακτή, η Πέτρα του Pωμιού (του Διγενή).

Σύμφωνα πάλι με τη μυθική παράδοση, στην ίδια ακτή της θαλάσσιας περιοχής της Πάφου γεννήθηκε η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η οποία αναδύθηκε (εξ ου και η προσωνυμία της αναδυομένη), ξεπρόβαλε μέσα από τους αφρούς και τα κύματα της θάλασσας.

Έτσι δικαιολογείται και η δεύτερη ονομασία με την οποία είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η εν λόγω τοποθεσία, δηλαδή Βράχος ή Ακτή της Αφροδίτης.

*Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται στο σύνολό τους από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024