Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και το Λαυρίου.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και το Λαυρίου.

Το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη της 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και τα οποία ζητούν την απόσυρση ρυθμίσεων από το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στις οποίες, όπως αναφέρεται, «επιχειρείται η υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ΣΣΕ και ο έλεγχος των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία».

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία απαντούν ότι η απεργία θα γίνει κανονικά και καλούν σε περιφρούρησή της.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, σε δήλωσή του προσθέτει ότι «το δικαίωμα της απεργίας ήταν και θα παραμείνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων».

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε περιφρούρηση της αυριανής απεργίας από τις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και τονίζει ότι «ο όποιος σχεδιασμός να χτυπηθεί η απεργία θα αποτύχει». Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 5 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η απεργία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ναυτεργατικών σωματείων, θα ξεκινήσει από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, στα πλοία των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου.

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά, συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024