Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα : Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σε αίθουσα σχολείου

Λάρισα : Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σε αίθουσα σχολείου

Το επικίνδυνο συμβάν σημειώθηκε σε αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζει τα 1ο, 2ο, 6ο ΕΠΑΛ της πόλης, το 1ο Ε.Κ. και το 1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας.

Λίγο έλειψε να προκληθούν τραυματισμοί σήμερα γύρω στις 2 το μεσημέρι σε σχολικό συγκρότημα της Λάρισας, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, αποσπάστηκε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι σε αίθουσα και έπεσε με δύναμη στο έδαφος μπροστά από τα καθίσματα.

Το επικίνδυνο συμβάν σημειώθηκε στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζει τα 1ο, 2ο, 6ο ΕΠΑΛ της πόλης, το 1ο Ε.Κ. και το 1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας.

Σύμφωνα με το paidis.com από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός, αφού οι σοβάδες στην αίθουσα (αμφιθέατρο) του συγκροτήματος έπεσαν λίγα λεπτά πριν μπουν μέσα μαθητές του 1ου Δ.Ι.Ε.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συγκρότημα εδώ και πολλά χρόνια η στέγη του αντιμετώπιζε πρόβλημα στεγανότητας, ενώ το 2017 με εργολαβία του δήμου Λαρισαίων τοποθετήθηκε σε όλη τη στέγη ασφαλτόπανο για τη στεγανοποίησή της.

Η επιστολή του διευθυντή του σχολείου

Με αφορμή το περιστατικό ο διευθυντής του 1ου ΙΕΚ Λάρισας απέστειλε επιστολή προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου Λαρισαίων σημειώνοντας ότι μαζί με τους σοβάδες έφυγαν και τσιμέντα που καθιστούν ακόμη πιο σοβαρό και επικίνδυνο το πρόβλημα.

Στο έγγραφό του, το οποίο κοινοποιήθηκε στο υπουργείο, στη διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης και στα συστεγαζόμενα σχολεία αναφέρονται τα εξής:

“Σας αναφέρουμε ότι σήμερα στις 01/10/2019 και ώρα 13.40 κατά την είσοδό μας στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος Τέρμα Καρδίτσης όπου στεγάζεται το 1o ΔΙΕΚ Λάρισας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοφάδων μαζί με τσιμέντο από την οροφή και έπεσε στο σημείο όπου σήμερα και ώρα 14.15 είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ή συνέλευση διδασκόντων, επίσης και ώρα 15.30 θα γινόταν ενημέρωση όλων των καταρτιζομένων για την εύρυθμη έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου 2019Β.

Από την αποκόλληση προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές – φθορές τόσο στην οροφή όσο και στο δάπεδο του αμφιθεάτρου, δίχως να υπάρχει τραυματισμός, διότι ευτυχώς δεν είχαν εισέλθει άτομα  εντός του χώρου.

Η συγκέντρωση – συνέλευση των εκπαιδευτών και των καταρτιζομένων θα πραγματοποιηθεί στο διάδρομο του κτηρίου.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τεχνικό έλεγχο του κτηρίου, διότι στο σχολικό συγκρότημά μας στεγάζονται πολλές σχολικές μονάδες από 8.00 το πρωί έως και 10.00 το βράδυ”.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024