Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Λαμία 2-0

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, λίγες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ στο Βελιγράδι, επικρατώντας εύκολα της Λαμίας με 2-0. Εξαιρετικό ματς από τον Σουντανί, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ελ Αραμπί που πέτυχε το 2-0

Το σοκ της ισοπαλίας με τον Παναθηναϊκό ήταν μεγάλο. Και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να καταφέρει να το ξεπεράσει κόντρα στη Λαμία. Οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών, έχασαν τις περισσότερες, αλλά ανασυντάχθηκαν και στην επανάληψη έκαναν το χρέος τους, επικρατώντας με 2-0 της μαχητικής ομάδας από τη Φθιώτιδα.

Κορυφαίοι του αγώνα δυο ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να κάνουν αυτό ακριβώς: Να προσφέρουν γκολ, νίκες και βαθμούς στους Ερυθρόλευκους. Ο ασταμάτητος Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και ο Χιλάλ Σουντανί.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνδυάστηκαν στο πρώτο γκολ του των Πειραιωτών, με σκόρερ τον δεύτερο (61′) και πασέρ τον Μαροκινό. Σε αντίθεση, όμως, με τον Αλγερινό εξτρέμ, που έχασε άλλες 5 κλασικές ευκαιρίες, ο Ελ Αραμπί ήταν εκτελεστής όταν ήρθε η ώρα.

Τι κι αν το πρώτο γκολ του (στο 51′) ακυρώθηκε ως οφσάιντ (σ.σ. σε μια φάση εξαιρετικά οριακή), στο 70ο λεπτό, έκανε πάλι το αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού: Σκόραρε. Ο για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός (και με ασίστ) Κούτρης, σέντραρε από αριστερά, ο 32χρονος φορ μπήκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον Βελίδη. Καθαρίζοντας τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους και φτάνοντας τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 5 συνολικά στη σεζόν!

Πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί αμέριμνος να προετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, την ερχόμενη Τρίτη, αλλά και να περιμένει να δει χωρίς αγωνία το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Ενα παιχνίδι που θα κρίνει εάν θα μείνει για πρώτη φορά φέτος μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Οσο για τον Ελ Αραμπί; Εθεσε υποψηφιότητα για την 11άδα του Βελιγραδίου, ενώ στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, η πρώτη συμμετοχή του Μάξι Λοβέρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ανάσες σε παίκτες που παίζουν από το καλοκαίρι στα κόκκινα, ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τους Σουντανί και Ελ Αραμπί που ήταν από τους «μη βασικούς» έχασε κι άλλες ευκαιρίες κόντρα σε μια Λαμία που έπαιξε ψυχωμένη άμυνα, πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» και τώρα στρέφει την προσοχή του στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Η καλά διαβασμένη Λαμία έκλεισε εξαιρετικά τους χώρους και μέχρι το 60’κρατούσε στο μηδέν του παίκτες του Μαρτίνς. Όμως μια στιγμή αποδιοργάνωσης ήταν αρκετή και 13 δευτερόλεπτα επίσης για να φτάσει η μπάλα από τον Σα στον Σουντανί που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Έκτοτε τα πράγματα έγιναν πιο απλά και στο 70′ το γκολ του Ελ Αραμπί (3ο του στο πρωτάθλημα) «κλείδωσε» τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους που κατ’ ουσίαν δεν απειλήθηκαν καθόλου.

Τα επίπεδα κατοχής έφτασαν στο 70%, οι Ποντένσε και Βαλμπουενά δεν έφτασαν στα κουρφαία επίπεδα απόδοσης, όμως ακόμα κι έτσι, Σουντανί και Ελ Αραμπί έκαναν τη δουλειά. Μόλις στο 8’ ο Σουντανί έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Βελλίδη να δείχνει τις διαθέσεις του.

Ο Ελ Αραμπί ήταν κινητικός και στο 17′ έστειλε τη μπάλα πάνω απ’ το δοκάρι από ευνοϊκή θέση και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν πιστά το αμυντικό τους πλάνο χωρίς να προβληματίζεται που δεν είχε τελική στο ματς.Στην επανάληψη, μετά από υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας η μπάλα έφτασε μέσα σε 13» από τον Σα στον σκόρερ Σουντανί με πέντε πάσες.

Συγκεκριμένα στο 61’ Πορτογάλος έδωσε στον Κούτρη, αυτός στον Βαλμπουενά που είδε τον Ποντένσε στα αριστερά, κι έβγαλε εξαιρετική κάθετη, με τον εξτρέμ των Πειραιωτών να γυρίζει γρήγορα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Αραμπί. Αυτός πάσαρε αριστερά, για τον Αλγερινό, που με το δεξί σκόραρε για το 1-0 της ομάδας του.

Στο 70’, ήρθε και το δεύτερο γκολ, όταν ο Λοβέρα (που έκανε ντεμπούτο) άφησε στον Κούτρη κι αυτός με ωραία σέντρα βρήκε τον Ελ Αραμπί στην μικρή περιοχή που με προβολή «έγραψε» το τελικό 2-0! Με αυτό το «τρίποντο» ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος εντός έδρας σε 20 παιχνίδια, με τελευταία του ήττα να εντοπίζεται από τη Λαμία, στο Κύπελλο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο (88’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί.

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60’ Τουράμ).

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024