Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριντό : Η Τούνμπεργκ έχει δίκιο - Δεν κάνουμε αρκετά για το κλίμα

Τριντό : Η Τούνμπεργκ έχει δίκιο – Δεν κάνουμε αρκετά για το κλίμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως είπε στον Τριντό ό,τι ακριβώς λέει σε όλους τους ηγέτες. Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε ότι «συμφωνεί απόλυτα» με τη 16χρονη ακτιβίστρια

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, δήλωσε ότι «συμφωνεί απόλυτα» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Καναδάς «δεν κάνει αρκετά» για το περιβάλλον.

«Συμφωνώ απόλυτα. Θα κάνουμε περισσότερα» διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τριντό. Μάλιστα, συναντήθηκε με τη νεαρή «ηγέτη» της μάχης εναντίον της πολιτικής αδράνειας μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» υποσχέθηκε ο Τζάστιν Τριντό. Επεσήμανε δε ότι είναι «πολύ χαρούμενος για τον τόνο» και τον τρόπο «προσέγγισης» που υιοθετεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ «για να πιέσει να κάνουμε περισσότερα, περιλαμβανομένου εμού».

Δύο δισεκατομμύρια δέντρα

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μόντρεαλ, ο πρωθυπουργός του Καναδά δεσμεύτηκε να φυτέψει δύο δισεκατομμύρια δέντρα σε διάστημα 10 ετών. Αυτό, όμως, με την προϋπόθεση η κυβέρνησή του να επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Η συγκλονιστική προφητεία των «Simpsons»

Ογκώδης διαδήλωση

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 80 πόλεις στον Καναδά. Η διαδήλωση στο Μόντρεαλ αναμένεται να είναι η ογκωδέστερη.

Σχολεία και πανεπιστήμια ακύρωσαν τα μαθήματά τους, επιτρέποντας στους μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως είπε στον Τριντό ό,τι ακριβώς λέει σε όλους τους ηγέτες. «Το μήνυμά μου προς όλους τους πολιτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το ίδιο: Απλά ακούστε μας και αναλάβετε δράση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024