Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα εκθέτει με ανακοίνωσή της τον ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητείσαι το προγραμματισμένο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε», αναφέρει με ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα», τονίζει, «έχουν μακροχρόνια, ισχυρή και πολύπλευρη συνεργασία. Ο επικείμενος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας, στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως τα παραπάνω ήρθαν σε απάντηση της ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ που βιάστηκε να θέσει τρία ερωτήματα μετά την ματαίωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ:

Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;

Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

Η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη;

«Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας,» ανέφερε στην ανακοίνωση. «Οφείλει όμως να κατανοήσει ότι οι διεθνείς σχέσεις της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εξαντλεί μονάχα σε διεκπεραιώσεις επικοινωνιακής πολιτικής και οικογενειακής προβολής», κατέληγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα της «Αυγής»

Η «Αυγή» σχολίασε δεόντως την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπήρχε ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση.

Επικαλείται μάλιστα ανάρτηση του δημοσιογράφου Αποστόλη Ζουπανιώτη:

«Νέα διάσταση έχει πάρει η ακύρωση σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη της «προγραμματισμένης» συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο εκδότης εφημερίδας και ανταποκριτής της «Καθημερινής» Κύπρου στις ΗΠΑ, Αποστόλης Ζουπανιώτης. μιλά για συνάντηση που «δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένη»».

Ο κ. Ζουπανιώτης, όντας διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, αναφέρει πως καμία συνάντηση δεν ακυρώθηκε, γιατί πολύ απλά δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένη.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία συνάντηση του προέδρου Τραμπ που ήταν στο πρόγραμμά του δεν ακυρώθηκε. Αν ακυρώθηκαν άλλες που ήταν εκτός προγράμματος και θα γίνονταν στο περιθώριο της δεξίωσης, δεν το λέει ο Λευκός Οίκος».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr