Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Η Jaguar Land Rover κατεβάζει ρολά για μια βδομάδα λόγω Brexit

Βρετανία: Η Jaguar Land Rover κατεβάζει ρολά για μια βδομάδα λόγω Brexit

Κλείνει τα εργοστάσιά της στη Βρετανία για μια βδομάδα, λόγω ανησυχίας για το Brexit, η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover

Η μεγαλύτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Jaguar Land Rover, θα κλείσει τα εργοστάσιά της στη Βρετανία για μια εβδομάδα τον Νοέμβριο για να διαχειριστεί το Brexit, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της, ένα σχέδιο που υιοθετούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να προετοιμαστούν για την όποια αναστάτωση προκύψει από μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

Ερωτηθείς εάν η εταιρία σκέφτεται να κλείσει τα εργοστάσια στη Βρετανία, που περιλαμβάνουν τρεις μονάδες οχημάτων και ένα εργοστάσιο κινητήρων, τον μήνα μετά το Brexit, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 31 Οκτωβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Σπεθ δήλωσε: «Δεν μπορούμε να το σκεφτούμε, πρέπει απλά να το κάνουμε».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σε εκδήλωση για τα εγκαίνια νέου κέντρου δημιουργίας προηγμένων προϊόντων στην κεντρική Αγγλία, δήλωσε ότι η διακοπή θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι

Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβραδύνεται, καθώς αυτή αντιμετωπίζει αυξανόμενους κινδύνους από τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και το ασαφές αποτέλεσμα του Brexit, δήλωσε ο κορυφαίος για την οικονομία Επίτροπος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι κίνδυνοι αυξάνονται», είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας: «Οι εμπορικές και γεωπολιτικές εντάσεις οδηγούν σε αυξημένη και μεγάλης διάρκειας αβεβαιότητα και η πιθανότητα ενός αποδιοργανωτικού Brexit παραμένει πραγματική».

Χάος με το Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων άνοιξε ξανά την Τετάρτη, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι το κλείσιμό της από τον Τζόνσον ήταν παράνομο. Παρόλα αυτά, ο βρετανός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει να κλείσει εκ νέου τη Βουλή.

Παράλληλα, προκάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, κάτι που μπορεί να βάλει τη Βρετανία σε τροχιά πρόωρων εκλογών.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024