Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιγκ Καπ : Η Κόλτσεστερ έριξε στο καναβάτσο την Τότεναμ

Λιγκ Καπ : Η Κόλτσεστερ έριξε στο καναβάτσο την Τότεναμ

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League ηττήθηκε στα πέναλτι από την άσημη Κόλτσεστερ με 4-3 (0-0 κανονική διάρκεια) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ Αγγλίας - Πρόκριση για την Αρσεναλ απέναντι στην Νότιγχαμ, εύκολο βράδυ για την Σίτι

Έπαιξε με τη φωτιά και στο τέλος κάηκε η Τότεναμ!

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κόλτσεστερ για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας (Καραμπάο Καπ) και γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό στα πέναλτι (4-3), από ομάδα τέταρτης κατηγορίας.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με το 90άλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Από τους λεγόμενους ως πρωτοκλασάτους ο Αργεντινός προπονητής των Πετεινών χρησιμοποίησε στη βασική του 11άδα μόνο τους Λούκας Μόουρα και Ντέλε Αλι. Στο δεύτερο ημίχρονο βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ερικσεν (66’) και Λαμέλα (78’), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και μοιραία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Πρώτη εκτέλεσε η Τότεναμ, με τον Ερικσεν να αστοχεί και να δίνει με το… καλησπέρα το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Νόρις έκανε το 1-0 και ο Ντέλε Αλι ισοφάρισε σε 1-1. Ο Νούμπλε έδωσε ξανά προβάδισμα στην Κόλτσεστερ, με τον Μπράουν όμως να αστοχεί και να δίνει… παράταση ζωής στην Τότεναμ. Οι Λαμέλα και Σον Χέουνγκ Μιν έφεραν τούμπα την κατάσταση (2-3), αλλά αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι γηπεδούχοι.

Ο Κόουν Χαλ ισοφάρισε σε 3-3, με τον Λούκας Μόουρα να… μιμείται τον Ερικσεν και να χάνει το πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Λαπσίλε να δώσει μια ιστορική νίκη-πρόκριση στην Κόλτσεστερ. Και πράγματι. Δεν λάθεψε και με 4-3 οδήγησε την ομάδα τους έναν ιστορικό θρίαμβο και παράλληλα δημιούργησε προβληματισμό στο στρατόπεδο της Τότεναμ, η οποία δέχθηκε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό από ομάδα τέταρτης κατηγορίας!

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η Αρσεναλ

Σε αντίθεση με την Τότεναμ, η Αρσεναλ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν εντός έδρας με 5-0, με τα τέσσερα γκολ να μπαίνουν μετά το 70’.

Ο Μαρτινέλι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ουνάι Εμερι στο 31’, με τον Χόλντινγκ στο 71’ να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Γίλοκ έκανε 3-0 στο 77’ και στο 84’ ο Νέλσον ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Μαρτινέλι στο 90+2’.

Πέρασε και η Σίτι

Χαμηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο της Πρέστον για την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να κερδίζουν εκτός έδρας με 3-0. Ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ στο 19’ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση. Το 2-0 ήρθε από τον Γκαμπριέλ Ζέσους στο 35’, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λέντσον με αυτογκόλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ – Νότιγχαμ 5-0

Λούτον – Λέστερ 0-4

Πόρτσμουθ – Σαουθάμπτον 0-4

Πρέστον – Μαν. Σίτι 0-3

Σέφιλντ Γουεν. – Έβερτον 0-2

Γουότφορντ – Σουόνσι 2-1

Κόλτσεστερ – Τότεναμ 4-3 πεναλτι (0-0 κα)

Κρόουλι – Στόουκ 5-3 πέναλτι (1-1 κα)

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024