Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Ερντογάν: Η χειραψία και η ατάκα του έλληνα πρωθυπουργού

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Η χειραψία και η ατάκα του έλληνα πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώνται στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώνται στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού.

«Χαίρομαι που σας συναντώ με τη νέα μου ιδιότητα, αυτή του πρωθυπουργού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τούρκο πρόεδρο, όταν αντάλλαξαν χειραψία στον προθάλαμο.

Τι αναμένεται στη συνάντηση

Το τετ α τετ έρχεται σε μια συγκυρία αυξημένης προκλητικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για θέματα που έχουν τεθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητείται από την Τουρκία η εφαρμογή της συμφωνίας.

Η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του διαλόγου. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι, εάν η Τουρκία επιθυμεί επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων, θα πρέπει να το δείξει εμπράκτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει την πρότασή του για «επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών χωρίς απειλές και τσαμπουκάδες».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024