Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικάζονται στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης

Δικάζονται στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης

Tο αδίκημα για παράνομη είσοδο στη χώρα, για το οποίο δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, και μάλιστα σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» δικάζονται από την τουρκική Δικαιοσύνη, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, μετά την απαλλαγή τους από την κατηγορία περί κατασκοπείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου 2018 στον Έβρο, όταν πέρασαν τα σύνορα πεζοί και κρατήθηκαν για πέντε μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Απελευθερώθηκαν στις 14 Αυγούστου 2018, έπειτα από 167 μέρες κράτησης, και επέστρεψαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου 2018.

Κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Τουρκία

Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελία της Αδριανούπολης είχε αποφανθεί πως δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας.

Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δεν υπάρχουν «επαρκή και σαφή αποδεικτικά στοιχεία» για την εν λόγω κατηγορία. Η κατηγορία, προσέθετε, περί κατασκοπείας μπαίνει στο αρχείο και θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με την κατηγορία περί παράνομης εισόδου στη χώρα και μάλιστα σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», καθώς οι ισχυρισμοί που διατύπωσαν Μητρετώδης και Κούκλατζης πως πέρασαν στην Τουρκία επειδή λόγω του χιονιού δεν φαίνονταν τα σύνορα, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η στρατιωτική τους εμπειρία δεν συνάδει με την απώλεια προσανατολισμού.

Σημειώνεται πως το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί τώρα στη δίκη που ξεκινά για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Ο τουρκικός Τύπος μεταδίδει την είδηση

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024