Αναστέλλεται η απεργία τρένων και Προαστιακού – Κανονικά τα δρομολόγια από Πέμπτη
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την αναστολή της απεργίας της.
Κανονικά θα εκτελούνται μεθαύριο τα δρομολόγια στα τραίνα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών διαδρομών, κατόπιν της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, για αναστολή της 24ωρης απεργίας τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, με την αναστολή των κινητοποιήσεών τους «δίνουν πίστωση χρόνου» στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να τους κατατεθεί πρόταση που αφορά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ίδιους, «θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της ΕΕΣΣΤΥ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».
Όπως υποστηρίζουν οι σιδηροδρομικοί, κατά την διάρκεια επαφών της ΠΟΣ με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά από δέσμευση της τελευταίας για ικανοποίηση του αιτήματός τους, αποφασίσθηκε η αναστολή για μια εβδομάδα των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι την Πέμπτη θα εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια. Εν τω μεταξύ, η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απαίτηση των ομάδων να συνεχιστεί η τηλεκριτική
- Κινδύνευσαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα λόγω εισπνοής τοξικών ουσιών σε κάδο απορριμμάτων
- Χρήστος Βαλαβανίδης: Στο νοσοκομείο τις τελευταίες 12 ημέρες
- To Australian Open με φόντο την κορυφή του κόσμου
- Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
- Έμμα Καρυωτάκη: Σε δίκη παραπέμπεται και η συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ
