Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «non-dom» Βεσυρόπουλος

Ο «non-dom» Βεσυρόπουλος

Με το «non-dom» Βρετανία, Κύπρος, Μάλτα και Ιρλανδία έχουν προσελκύσει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες επενδυτές και έχουν τονώσει ανάλογα τα φορολογικά τους έσοδα

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έχει κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου του προκειμένου να του καταθέσουν προτάσεις για την εισαγωγή του θεσμού του «διαμένοντος μη κατοίκου» (non domiciled resident – «non-dom») και στην Ελλάδα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο θεσμός του «non-dom» συνίσταται στη θέσπιση ενός ελκυστικού φορολογικού πλαισίου για το σύνολο των παγκοσμίων εισοδημάτων ενός πολυεκατομμυριούχου προκειμένου αυτός να μεταφέρει τη φορολογική έδρα του στη χώρα.

Στόχος του κ. Βεσυρόπουλου, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», είναι μέσω της φορολογικής νομοθεσίας να προσελκύσει στην Ελλάδα πλούσιους επενδυτές, τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και εταιρείες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος δεν ανακαλύπτει τον τροχό. Με το «non-dom» Βρετανία, Κύπρος, Μάλτα και Ιρλανδία έχουν προσελκύσει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες επενδυτές και έχουν τονώσει ανάλογα τα φορολογικά τους έσοδα. Ενδεικτικά στην Κύπρο τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν κυπριακό ΑΦΜ απαλλάσσονται για 17 χρόνια από την παρακράτηση φόρου επί των εισοδημάτων που απορρέουν από την επένδυση κεφαλαίου.

Δεν ξέρω εάν μια αντίστοιχη απαλλαγή θα ισχύσει και στην Ελλάδα, αλλά θα ήταν μια καλή αρχή.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024