Ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη βίαιη μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικούς μαύρους ρινόκερους έδωσε στη δημοσιότητα ο ιταλός ξεναγός Ρόκο Ταλία ο οποίος δραστηριοποιείται σε χώρες της Αφρικής.

Το περιστατικό συνέβη στη Ναμίμπια, στο εθνικό πάρκο Ετόσα τον περασμένο Νοέμβριο.

Αντιμέτωποι βρέθηκαν ο μεγαλύτερος σε μέγεθος και γηραιότερος ρινόκερος και ένας νεότερος ο οποίος προσπάθησε να πάρει την αρχηγία της αγέλης.

Ο γηραιός ρινόκερος παρόλο που δεν έχει κέρατο αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ταλία, αν είχε κέρατο τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα για τον νεαρό αμφισβητία.

«Σε αυτό το βίντεο υπάρχει ένας ενήλικας μαύρος ρινόκερος στο εθνικό πάρκο Etosha. Ενώ χαλαρώνει, ξαφνικά τον πλησιάζει ένας νεαρός μαύρος ρινόκερος. Ο νεαρός ρινόκερος ήταν εξαιρετικά τυχερός, επειδή ο γηραιότερος ρινόκερος δεν είχε κέρατο και έτσι δεν τον σκότωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rocco.

Το κέρατο αφαιρέθηκε, όπως και σε άλλους ρινόκερους, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ναμίμπια για την προστασία του είδους που απειλείται από λαθροθήρες που σκοτώνουν τους ρινόκερους για να αποσπάσουν το κέρατό τους. Έχουν απομείνει μόλις 5.000 μαύροι ρινόκεροι εν ζωή. Για να αποτρέψουν τους λαθροθήρες από το να σκοτώσουν τους ρινόκερους, τα κέρατα αφαιρούνται.