Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο λόγος που ο Δώνης επέλεξε τον Μολό για το δεύτερο πέναλτι

Ο λόγος που ο Δώνης επέλεξε τον Μολό για το δεύτερο πέναλτι

Τον λόγο που επέλεξε τον Γιοάν Μολό για την εκτέλεση του δεύτερου πέναλτι «αποκάλυψε» στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης.

Δίχως νικητή έληξε το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να έρχονται ισόπαλοι 1-1, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Superleague.

Μετά το τέλος του αγώνα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για το  σημερινό ματς, ενώ «αποκάλυψε» τον λόγο που επέλεξε τον Γιοάν Μολό για την εκτέλεση του δεύτερου πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά είπε: «Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Ήταν πολύ σημαντικό να ήμασταν συγκροτημένοι και να έχουμε συνοχή. Και πάνω απ’ όλα να μπορούμε να ελέγξουμε τη μαχητικότητα και να παλέψουμε την κάθε μπάλα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, γιατί παρ’ ότι έχουν συμβεί άσχημα αποτελέσματα και υπάρχουν αντιδράσεις, ο κόσμος που ήρθε μας στήριξε σε όλη τη διάρκεια. Ακόμα και όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Και είναι σημαντικό για μένα να υπάρχει αυτή η στήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και στο τέλος να εκφράσει τα συναισθήματά του».

Για τους έξι νέους παίκτες που χρησιμοποίησε συνολικά και αν βοήθησε αυτό: «Επειδή βρισκόμαστε σε αγωνιστική κρίση τις πρώτες αγωνιστικές, αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο προπονητής. Να μπορεί να επέμβει. Ήμασταν κακοί σε όλα τα ματς.

Άρα θα έπρεπε να σκεφτώ κάποιες αλλαγές στον τρόπο παιχνδιού μας. Εγώ έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Μ’ αρέσει η κατοχή μπάλας, να χτίζουμε επιθέσεις από πίσω. Αυτό ήταν ένα κομμάτι που το δουλέψουμε δύο μήνες στην προετοιμασία. Δυστυχώς η ομάδα μου δεν μου έδινε αρνητικό δικαίωμα. Μου έδειχνε ότι μπορεί να γίνεται καλύτερη. Και αποκτούσαμε όλους αυτοπεποίθηση.

Όταν είδαμε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, πήρα αποφάσεις και έλεγα οτι θα πρέπει να αποφύγουμε πράγματα. Πράγματα που μας έκαναν κακό. Το ένα κομμάτι είναι αυτό. Και το άλλο είναι ότι η ομάδα έχει να περιμένει πράγματα από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, που τους περιμένουμε να ενσωματωθούν και να γίνουν μέλη του συνόλου. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, όταν όλοι θα είναι καλά, η ομάδα θα βελτιωθεί και θα νιώθουν μια πίεση οι παίκτες που θα βγαίνει σε καλό».

Ποιο ήταν το πλάνο εξουδετέρωσης των ατού του Ολυμπιακού: «Είναι ένα πλάνο που έχω χρησιμοποιήσει κατά κόρον στο Τσάμπιονς Λιγκ. 4-4-2, άμυνα στη μεσαία ζώνη, αφήνουμε τις πάσες ανοιχτά στα άκρα και κλείνουμε στον άξονα. Όταν θα μπει η μπάλα εκεί που θα στήσουμε παγίδες πρέπει να μπούμε δυνατά.

Το εύκολο είναι να καταστρέψεις στο ποδόσφαιρο με μια καλή τακτική. Δώσαμε στον αντίπαλο την μπάλα να τη φέρει στη μεσαία ζώνη. Στη μοναδική φάση που μπήκε εύκολα ο αντίπαλος στην περιοχή, δεχτήκαμε γκολ. Λόγω του ότι δεν είμαστε καλά ο βαθμός αυτοπεποίθησης με την μπάλα δεν ήταν καλός και φάνηκε στο πρώτο μισάωρο. Το παλέψαμε, θα κρατήσουμε την προσπάθεια και την μαχητικότητα».

Για την αντίδραση των παικτών και αυτό που τους είπε πως δεν πανηγυρίζουν: «Είπα στα παιδιά μετά την ανάλυση της τακτικής και την ομιλία πριν το ζέσταμα, ότι αυτά τα παιχνίδια δεν τα κερδίζει ούτε η ομάδα που είναι σε καλύτερη κατάσταση, ούτε αυτή που είναι πιο ψηλά.

Τα κερδίζει αυτός που τα θέλει. Αυτός που καταθέτει την ψυχή του. Αν δεν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία δε θα έχουμε τύχη, αν μπούμε θα έχουμε τύχη. Νομίζω ότι σε ότι αφορά ότι δεν μπορείς να πανηγυρίζεις μια ισοπαλία στην έδρα σου, το απαιτεί το dna του συλλόγου. Απλά είναι μια αρχή από μια εικόνα μαχητικότητας».

Έχετε αποκωδικοποιήσει γιατί μπήκε τόσο νωρίς στην κρίση η ομάδα: «Έχουμε κάνει πάρα πολλές αναλύσεις. Έχουν περάσει πολλές σκέψεις. Μπορεί η δική μου υπερβολική φιλοδοξία να έκανε κακό στην ομάδα. Μπορεί να έπρεπε να αντιληφθώ ότι πρέπει να προσέχεις τα λόγια σου.

Είπα ότι έχουμε πολύ καλές προσωπικότητες στο να κάτσουμε να συζητήσουμε, αλλά δε σημαίνει πως έχουμε αρχηγούς σαν προσωπικότητες. Σε κάθε ματς ξεκινούσε ένα ματς με λάθη και μας δημιουργούσε πίεση ψυχολογική.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν αρχηγοί στο γήπεδο και φάνηκε από την αρχή με τον Σένκεφελντ. Ίσως πολλοί απ’ τους παίκτες στην προετοιμασία να είχαν και αλλού το μυαλό τους. Και δεν επιρρίπτω ευθύνη. Αλλά σε όλα τα φιλικά ήταν γεμάτο σκάουτερς. Και όταν ξαφνικά βρεθήκαμε να παίζουμε με τη Λαμία και τον ΟΦΗ είχαμε τη μύτη ψηλά».

Για την εκτέλεση του δεύτερου πέναλτι: «Είπα στον Μακέντα ότι δε θα εκτελέσει και ήθελε και ο Περέα και ο Μπεκ, αλλά είπα εγώ στον Μολό να το εκτελέσει. Λόγω τρέλας».

Αν έπαιξαν οι παίκτες και γι’ αυτόν: Σε όσες ομάδες έχω δουλέψει, είμαι καλός με τους παίκτες. Εχω επικοινωνία ακόμα με παίκτες ακόμα και απ’ την Αραβία. Ξέρουν ότι η πρόθεσή μου είναι καλή. Για το πως θα βελτιωθεί ένας παίκτης και πως θα εξελιχθεί. Θα πάρω σαν ένα συν πως ήρθε μια μεγάλη αντιπροσωπεία μετά το ματς με τον Άρη για να συζητήσουμε πράγματα και να πορευτούμε μαζί.

Για τον Περέα: Χτυπάει πολύ την πόρτα της ενδεκάδας. Δίνει πολύ ενέργεια. Ένα παιδί που διψάει και έχει όρεξη, είναι πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για να έχει διάρκεια. Είναι θετικό ότι μπορεί όταν παίζουμε 4-4-2 να βοηθήσει τον άλλον επιθετικό. Η βελτίωσή του θα πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα πράγματα. Να βελτιώσει τεχνική και συνδυαστικό κομμάτι.

Για τον Ζαχίντ και την απόδοσή του: Όταν αναλύουμε μια τακτική θα γεμίσουμε τον πλανήτη με δεκάρια. Λέω πολύ απλά ότι ο Ζαχίντ έπαιξε δεξί χαφ σε ολα τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Να συγκλίνει και να λειτουργεί σαν δεκάρι. Αν δει κάποιος τον Έρικσεν, παίζει δεξί χαφ σε πολλά ματς. Πολλές φορές πρέπει να βρεις μια ισορροπία στο τακτικό κομμάτι. Ο Ζαχίντ είναι πολύτιμος για την ομάδα. Θα πρέπει να βελτιωθεί και νομίζω ότι θα του δοθεί το περιθώριο σε κάθε παίκτη ώστε να φτάσει στα όρια του.

Για Κολοβό: «Ο Κολοβός δείχνει οτι μπορεί να παίξει καλύτερα εσωτερικά, παρά στα άκρα. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν πιο εύκολα πίσω από το φορ. Ο Κολοβός μπορεί στο 4-2-3-1 πιο πολύ αριστερά, αλλά νομίζω και αυτός βολεύεται περισσότερο σαν δεύτερος επιθετικός».

Αν τον απασχολεί το τρία γκολ μόνο με πέναλτι: «Είναι κομμάτι που το είπα, μέσα στα κομμάτια που δεν είμαστε καλοί είναι στη δημιουργία. Πρέπει να βρούμε και εκεί λύση, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που θα είναι πιο στημένοι πίσω. Πρέπει να ανεβάσουμε την ατομική μας ποιότητα».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024