Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ραφίκα Σαουϊς, η οποία στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στην εναλλακτική Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανεβάζει την παράσταση Europeana.

Πρόκειται για μια παράσταση που αποκαλύπτει την ομορφιά και την τρυφερότητα της εφηβείας με τη συμμετοχή 60 νέων από διαφορετικές κοινότητες και χώρες. Σε μια παιδική χαρά στο κέντρο μιας τυπικής πόλης του δυτικού κόσμου συναντιούνται ενήλικες και έφηβοι από διαφορετικές κοινότητες με έναν σούπερ-ήρωα.

Από αυτό το σουρεαλιστικό συναπάντημα δημιουργείται το περίγραμμα ενός σκοτεινού παραδείσου, στον οποίο οι έφηβοι είναι ελεύθεροι να χαρτογραφήσουν μια νέα εποχή.

Με συνεκτικό ιστό το θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν Ο μικρός Έγιολφ, το Europeana περιγράφει τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων να εξερευνήσουν μια «αχαρτογράφητη Εδέμ».

Με αφορμή την παράστασή, η κ. Σαουϊς μίλησε για όσα την ενέπνευσαν να ανεβάσει αυτή την παράσταση αλλά και για τη σημασία που έχει η συνεργασία της με τα παιδιά. «Τα παιδιά μιλούν και δημιουργούν μια νέα κοινωνία. Τα παιδιά σπάζουν όλους τους τοίχους της διαφορετικότητας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο