Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σκηνοθέτης που καταγράφει τα όνειρα των προσφυγόπουλων στο One Channel

Η σκηνοθέτης που καταγράφει τα όνειρα των προσφυγόπουλων στο One Channel

Με αφορμή την παράστασή, η κ. Σαουϊς μίλησε για όσα την ενέπνευσαν να ανεβάσει αυτή την παράσταση αλλά και για τη σημασία που έχει η συνεργασία της με τα παιδιά.

Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ραφίκα Σαουϊς, η οποία στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στην εναλλακτική Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανεβάζει την παράσταση Europeana.

Πρόκειται για μια παράσταση που αποκαλύπτει την ομορφιά και την τρυφερότητα της εφηβείας με τη συμμετοχή 60 νέων από διαφορετικές κοινότητες και χώρες. Σε μια παιδική χαρά στο κέντρο μιας τυπικής πόλης του δυτικού κόσμου συναντιούνται ενήλικες και έφηβοι από διαφορετικές κοινότητες με έναν σούπερ-ήρωα.

Από αυτό το σουρεαλιστικό συναπάντημα δημιουργείται το περίγραμμα ενός σκοτεινού παραδείσου, στον οποίο οι έφηβοι είναι ελεύθεροι να χαρτογραφήσουν μια νέα εποχή.

Με συνεκτικό ιστό το θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν Ο μικρός Έγιολφ, το Europeana περιγράφει τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων να εξερευνήσουν μια «αχαρτογράφητη Εδέμ».

Με αφορμή την παράστασή, η κ. Σαουϊς μίλησε για όσα την ενέπνευσαν να ανεβάσει αυτή την παράσταση αλλά και για τη σημασία που έχει η συνεργασία της με τα παιδιά. «Τα παιδιά μιλούν και δημιουργούν μια νέα κοινωνία. Τα παιδιά σπάζουν όλους τους τοίχους της διαφορετικότητας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024