Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Europa League : Με το ζόρι η Γιουνάιτεντ - Όλη η δράση της αγωνιστικής

Europa League : Με το ζόρι η Γιουνάιτεντ – Όλη η δράση της αγωνιστικής

Σκούρα τα βρήκε η Γιουνάιτεντ κόντρα στην σαφώς πιο αδύνατη Αστάνα (1-0) για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η άσημη Βόλφσμπεργκερ ισοπέδωσε την Γκλάντμπαχ μέσα στη Γερμανία (4-0). Εύκολο βράδυ για τη Ρόμα κόντρα στην Μπασακσεχίρ (4-0). Δύο γκολ ο Νάτχο στο Παρτιζάν - Αλκμάαρ (2-2). Όλη η δράση της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League

Πολύ σκληρό καρύδι αποδείχθηκε η Αστάνα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επιβλήθηκε τελικώς με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκρίνγουντ στο 73ο λεπτό. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ναι μεν ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 3′ με τον Φρεντ να σημαδεύει δοκάρι. Όμως ούτε ο Ράσφορντ στο 12ο λεπτό, ούτε ο Γκρίνγουντ στο 16′ βρήκαν δίχτυα.

Η ομάδα του Σόλσκιερ απειλούσε συχνά στο παιχνίδι, όμως η μπάλα δεν κατέληγε στο πλεκτό. Στο 21ο λεπτό και πάλι ο Ράσφορντ δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο ο Έρικ ήταν πάλι παρών. Στα εναπομείναντα λεπτά ως την συμπλήρωση των 45 δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κάνουν όνειρα για μια υπερπολύτιμη ισοπαλία. Με το «καλησπέρα» στην επανάληψη, ο Ρόχο έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, όπως και η προσπάθεια του Ράσφορντ στο 55ο λεπτό.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ρατάριου στο 61ο λεπτό έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για την Αστάνα και στο 73ο λεπτό, ο Γκρίνγουντ τελείωσε εξαιρετικά την όμορφη ατομική ενέργεια με ένα σουτ εντός περιοχής που δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρε (1-0).

Ρόχο (76′), Λίνγκαρντ στο 80′ δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη για την Γιουνάιτεντ η οποία όμως έκανε… τη δουλειά και πήρε το πρώτο τρίποντο στον όμιλό της. Στο έτερο παιχνίδι του 12ου ομίλου Παρτιζάν και Αλκμάαρ σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τον πρώην Ερυθρόλευκο, Μπίμπαρς Νάτχο, να σκοράρει δις για τους Σέρβους.

Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπεργκερ 0-4

Η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης Βόλφσμπεργκ από την Αυστρία διέσυρε την Γκλαντμπαχ επικρατώντας 4-0 μέσα στη Γερμανία. Ο Βάισμαν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος στο 13ο λεπτό, ο Λάιτγκεμπ στο 31′ «έγραψε» το 2-0 και το… πάρτι δεν σταμάτησε εκεί. Στο 41’ ο Ριτσμάιερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 68’ ο Λάιτγκεμπ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους πρωτάρηδες Αυστριακούς!

Στο Ολίμπικο η Ρόμα είχε εύκολο βράδυ κόντρα στην Μπασακσεχίρ, την οποία «πάτησε» με 4-0 την Μπασακσεχίρ χάρη σε αυτογκόλ του Καϊσάρα και γκολ των Τζέκο, Ζανιόλο και Κλάιφερτ. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας που άφησε εκτός διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη με 4-2 κόντρα στην Μπεσίκτας, ενώ διασυρμό υπέστη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Λουντογκόρετς (5-1)!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων στα παιχνίδια που άρχισαν στις 22:00:

Ρέιντζερς – Φέγενορντ 1-0

Πόρτο – Γιουνγκ Μπόις 2-1

Εσπανιόλ – Φερεντσβάρος 1-1

Λουντογκόρετς – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1

Βόλφσμπουργκ – Ολεξαντρίγια 3-1

Γάνδη – Σεντ Ετιέν 3-2

Γλάντμπαχ – Βόλφσμπεργκ 0-4

Ρόμα – Μπασακσεχίρ 4-0

Γουλβς – Μπράγκα 0-1

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μπεσίκτας 4-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αστάνα 1-0

Παρτιζάν – Άλκμααρ 2-2

Στα παιχνίδια που είχαν σέντρα στις 19:55 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 

Καραμπάκ- Σεβίλλη 0-3

ΑΠΟΕΛ- Ντουντελάνζ 3-4

Κοπεγχάγη-Λουγκάνο 1-0

Ντινάμο Κιέβου-Μάλμε 1-0

Βασιλεία- Κρασνοντάρ 5-0

Χετάφε- Τραμπζονσπόρ 1-0

Λασκ-Ρόζενμποργκ 1-0

Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λ. 3-2

Κλουζ-Λάτσιο 2-1

Ρεν-Σέλτικ 1-1

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άρσεναλ 0-3

Σταντάρ Λιέγης-Βιτόρια Σετούμπαλ 2-0

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024