Ο Στυλιανίδης προτείνεται για πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος
Η Έφη Αχτσιόγλου προτείνεται για τη θέση αντιπροέδρου της Επιτροπής ενώ ο Γιώργος Καμίνης για τη θέση του γραμματέα
O Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ) προτείνεται για πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η Έφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) προτείνεται για τη θέση αντιπροέδρου της Επιτροπής. Ο Γιώργος Καμίνης (Κίνημα Αλλαγής) προτείνεται για τη θέση του γραμματέα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μυστική ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε εκ προοιμίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλους όσους προτείνονται γιατί θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει κλίμα συναίνεσης στην επιτροπή.
Η εκλογή του προεδρείου γίνεται με μυστική ψηφοφορία και ο πρόεδρος εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής. Αν δεν συγκεντρωθεί απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αμέσως, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και πρόεδρος εκλέγεται ο βουλευτής που συγκέντρωσε την σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών της επιτροπής. Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας εκλέγονται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών.
Για την ψηφοφορία στήθηκαν τρεις κάλπες. Διανεμήθηκαν σε κάθε βουλευτή τρία ψηφοδέλτια και ισάριθμα λευκά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν για σχεδόν έναν μήνα τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Αντιδράσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
- Το Ιράν «δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ» – Την ένταση προκαλούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ»
- Ιράν: Ο πόλεμος εξελίσσεται «πολύ γρήγορα» και «όλα πάνε πολύ καλά, δηλώνει ο Τραμπ
- Λεσόρ: «Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη – Τώρα που θα πάω στο σπίτι θα το διασκεδάσω λίγο»
