Την ερχόμενη Κυριακή στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλήνια συνάντηση… διδύμων.

Έτσι, στις 22 Σεπτεμβρίου,  η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων στα Τρίκαλα, θα λάβει χώρα στο πάρκο Αη Γιώργη. Σήμερα το μεσημέρι, η δημοτική αρχή έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της διοργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο η Συνάντησή των διδύμων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, ενώ μέχρι τις 19:00 έχουν προγραμματιστεί πλήθος δράσεων – ομιλίες ειδικών, διαγωνισμοί κ.λπ.

Η Συνάντηση οργανώνεται από τον υπό σύσταση Σύλλογο Διδύμων Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Η ιδέα ανήκει στις Τρικαλινές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, οι οποίες το συζήτησαν με τον Δήμο Τρικκαίων, που πρόθυμα προσφέρθηκε να συνδράμει. Το εξήγησε και η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Τρικκαίων. «Ο Δήμος Τρικκαίων βρήκε εξαιρετική την ιδέα και, εξάλλου, στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπολιτών», είπε.

Γιατί στις 22/9;

Εξήγησε δε ότι, «επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν σύλλογος διδύμων (ιδρύεται αυτές τις ημέρες από τις δύο αδελφές) η εκδήλωση εντάχθηκε σε δράση του Δήμου. Και δη, στην Εβδομάδα Κινητικότητας, την τελευταία της ημέρα, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με το ημερολόγιο να δείχνει 22 (δύο δυάρια) Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τις λοιπές εκδηλώσεις του Δήμου».

Οι δύο δίδυμες εξήγησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι αυτή η σκέψη ήταν… παμπάλαια: «από παιδί με απασχολούσε, το τι συμβαίνει με τους άλλους διδύμους», εξήγησε η Κατερίνα Φάλια. Και επεσήμανε ότι είναι η ευκαιρία «να γνωριστούμε, να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες», σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων με ομιλίες επιστημόνων, δράσεις, μουσική, καντίνες, διαγωνισμούς, όλη την Κυριακή. Η Αθανασία Φάλια μάλιστα επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς διδύμους από όλη τη χώρα, που δηλώνουν συμμετοχή μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Και κάλεσε τους δίδυμους να μετάσχουν σε μια όμορφη δραστηριότητα, πρωτότυπη για τη χώρα μας και, όπως συμπλήρωσε η κ. Μητσιάδη, με φόντο την πόλη των Τρικάλων και ένα όμορφο διήμερο που μπορεί ο καθένας να περάσει σε αυτή στα τέλη Σεπτέμβρη.

Γράψτε το σχόλιο σας