Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά και για ακόμη μια φορά χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τη μνήμη του, αλλά και για να στείλουν το δικό τους αντιφασιστικό μήνυμα.

Αντιφασιστικά συνθήματα όπως «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» και «Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής τσακίστε τους φασίστες σ’ ολόκληρη τη γη» κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην πρώτη γραμμή της οποίας ήταν η Μάγδα και ο Παναγιώτης Φύσσας.

Διαβάστε επίσης: Η Χρυσή Αυγή είναι υπό διάλυση, όμως δεν ξεμπερδέψαμε με το φασισμό

Ωστόσο, μια φωτογραφία αποτυπώνεται στη μνήμη όλων. Ο πατέρας του δολοφονημένου Λουκμάν αγγίζει την προτομή του Παύλου Φύσσα.

Είναι μία εικόνα που συγκίνησε όλους όσοι βρέθηκαν στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ίδια πορεία που η μάνα του Φύσσα φιλούσε την ίδια προτομή. Η μητέρα του, που όπως έλεγε πρόσφατα σε συνέντευξή της, «περιμένει κάθε βράδυ να ακούσει το κλειδί στην πόρτα».

Άλλα δύο στιγμιότυπα αναδημοσιεύονται, μία ημέρα μετά την πορεία, και κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Είναι δύο ηλικιωμένες οι οποίες βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να φωνάξουν και να συμπαρασταθούν στους συμμετέχοντες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο