Γύρισα από το Πεκίνο και διάβασα τα καθέκαστα συνειδητοποίησα ότι ο Ολυμπιακός που θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α2 θα είναι πιο… μακρόσυρτος από τον κανονικό!

Δεν θα λέγεται απλώς Ολυμπιακός, αλλά «Ολυμπιακός Β’- Development Team / Αναπτυξιακή ομάδα» και από τη στιγμή που οι Πειραιώτες επιμένουν στην αποκλειστική χρήση αυτού του διακριτικού τίτλου και του αντίστοιχου σήματος, σκέπτομαι τι ζόρια θα τραβήξουν όσοι θα μεταδίδουν τα ματς του πρωταθλήματος της Α2 και του Κυπέλλου Ελλάδος!

Στην πρεμιέρα της 5ης Οκτωβρίου για παράδειγμα, μέχρι ο λεγάμενος να πει όλον αυτό τον… σιδηρόδρομο, θα έχει βάλει καλάθι ο Τρίτωνας στην απέναντι πλευρά!

Πέρα από την πλάκα, το ζήτημα βεβαίως δεν έχει να κάνει με την εκφορά του ονόματος αυτής της ομάδας, αλλά με τον χρόνο ζωής της: θα είναι αναλώσιμη ή μόνιμη;

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στο κεκηρυγμένο «μέχρι τέλους» της 13ης Φεβρουαρίου και αποφάσισε να αποχωρήσει από την Basket League, η Α2 ήταν μονόδρομος τον οποίο θα βαδίσει εκών άκων…

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η απουσία του από τα δρώμενα της κεντρικής σκηνής είναι βλαπτική για όλους, αλλά εάν απομονώσει κάποιος την ομάδα που θα παίξει στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, ασφαλώς θα βρει και τη θετική διάστασή της.

Τι εννοώ; Την ευκαιρία που θα έχουν όσοι παίκτες την απαρτίζουν, να ψηθούν στον ανταγωνισμό ενός δύσκολου πρωταθλήματος, να αποδείξουν σε ποιο επίπεδο μπορούν να σταθούν και αναλόγως να προχωρήσουν.

Τέτοια «παραρτήματα» (είτε αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός τους, είτε είναι θυγατρικές) που αγωνίζονται σε κατώτερα πρωταθλήματα έχουν και άλλες μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, αλλά και όλες του ΝΒΑ οι οποίες στεγάζονται στην G-League συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των «two-way» παικτών οι οποίοι πηγαινοέρχονται. Εστω κι αν η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε εξ ανάγκης και βιαίως, μπορεί στο τέλος της ημέρας, να αποδειχθεί ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού»…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο