
Στην Αθήνα το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων το 2023
Η Αθήνα είναι η πόλη που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων με την συμμετοχή 3.500 ειδικών απ’ όλο τον κόσμο, τον Σεπτέμβριο του 2023.
Η Αθήνα είναι η πόλη που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων με την συμμετοχή 3.500 ειδικών απ’ όλο τον κόσμο, τον Σεπτέμβριο του 2023.
Το κορυφαίο γεγονός για τον συνεδριακό τουρισμό της πρωτεύουσας, που ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες στην Κοπεγχάγη, ήρθε ως αποτέλεσμα της επιτυχούς διεκδίκησης του συνεδρίου από την Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων και από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων.
Ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που διεκδίκησαν το ίδιο συνέδριο, στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η Αθήνα κατάφερε να επικρατήσει τελικά απέναντι σε έναν δυνατό «αντίπαλο», που ήταν η πόλη της Πράγας.
Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, αποτελεί μία σπουδαία συνάντηση για την διεθνή ιατρική κοινότητα καθώς σε αυτήν παίρνουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ενεργοποίηση της χώρας στον τομέα της δωρεάς οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων. Η Αθήνα θα υποδεχθεί πάνω από 3.500 ειδικούς των Μεταμοσχεύσεων από όλο τον κόσμο, ενώ άλλοι τόσοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο online», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ιωάννης Φούζας, μετά την επιτυχία της Αθήνας στην πανευρωπαϊκή ψηφοφορία για την ανάθεση του συνεδρίου.
Κώστας Μπακογιάννη: Η ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην πρώτη γραμμή
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό συνέδριο η φιλοξενία του οποίου στην Αθήνα, πέρα από την τεράστια σημασία για την ιατρική κοινότητα, θα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομίας της πόλης.
»Η ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού είναι κεντρικός στόχος του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του συνεδριακού τουρισμού και στην 16η θέση της ευρωπαϊκής. Βάσει της στρατηγικής του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, η πρωτεύουσα θα συνεχίσει με δυναμικότητα να διεκδικεί συνέδρια, ενισχύοντας συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού.
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της





