
Ισπανία: Πρόωρες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου
Για τις 10 Νοεμβρίου προκηρύχθηκαν νέες βουλευτικές εκλογές, καθώς ο βασιλιάς Φελίπε Στ΄ αποφάσισε να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κανέναν άλλον υποψήφιο, μετά την άρνηση όλων των άλλων κομμάτων να στηρίξουν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ για την πρωθυπουργία.
Για τις 10 Νοεμβρίου προκηρύχθηκαν νέες βουλευτικές εκλογές, καθώς ο βασιλιάς Φελίπε Στ΄ αποφάσισε να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κανέναν άλλον υποψήφιο, μετά την άρνηση όλων των άλλων κομμάτων να στηρίξουν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ για την πρωθυπουργία.
Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τέταρτες που θα διεξαχθούν στην Ισπανία μέσα σε τέσσερα χρόνια.
“Κανείς υποψήφιος δεν διαθέτει την αναγκαία στήριξη για να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το κοινοβούλιο”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το παλάτι.
Ο Σάντσεθ είχε κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν κατάφερε να πείσει τα άλλα κόμματα να τον στηρίξουν.
Η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών ελήφθη μετά τις διήμερες διαβουλεύσεις που είχε ο βασιλιάς με τους ηγέτες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.
Μετά την πρώτη αποτυχία του Σάντσεθ να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, τον Ιούλιο, καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το αριστερό Podemos, ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 23η Σεπτεμβρίου, οπότε, εφόσον δεν βρισκόταν λύση, το κοινοβούλιο θα διαλυόταν και η χώρα θα όδευε ξανά σε εκλογές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-AFP
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός: Ωραία ενέργεια από τον Ζέλσον, ο Φίλης αστοχεί για λίγο (vid)
- Έρχεται το «Ali G: Who Iz I?» με το αγενές αγόρι Σάσα Μπάρον Κοέν
- Σταύρος Γεωργίου: Νέα βίντεο ντοκουμέντα του 28χρονου μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου
- Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος: «Έρχομαι σε ομάδα με μεγάλη δυναμική»
- Σε ποια περιοχή έπεσε η περισσότερη βροχή σήμερα – Πάνω από 55.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα
- Φωτιά σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο



