Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε από την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη για τα έργα αποκατάστασης της αρχικής μορφής του μνημείου

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη για τα έργα αποκατάστασης της αρχικής μορφής του μνημείου.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας και προστασίας ιστορικών μνημείων.

Το έργο αποκατάστασης

Το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης – Φάση Α’», έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και αποτελεί οργανική συνέχεια των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο και τα μνημεία του, ήδη από τις αρχές του 2000. Πρόκειται για έργο, με ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, στο οποίο εφαρμόζονται καινοτόμες πρακτικές, με υποδειγματική μεθοδολογία, χαρακτηριστικά για τα οποία η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και επισκέφθηκε το εργαστήριο αποκατάστασης που έχει στηθεί μπροστά από το θέατρο, ενδιαφέρθηκε δε, για τη διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης.

Ρώτησε, ακόμη, για το αν λειτούργησε φέτος το θέατρο στο οποίο έγιναν κατά την τρέχουσα χρονιά 11 παραστάσεις.

Τέλος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Κάποιοι από αυτούς ήταν παλαιοί συμμαθητές, που επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο για τη συνάντησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024