Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλόρενς Γουέλς: Όσα δεν ξέρετε για την ψυχή των Florence and The Machine

Φλόρενς Γουέλς: Όσα δεν ξέρετε για την ψυχή των Florence and The Machine

Η Φλόρενς Γουέλς, τραγουδάει σαν άγγελος, γράφει μουσική και στίχους παλεύοντας με τους δικούς της δαίμονες, ενώ η μποέμικη ψυχή της βρίσκει τη δική της έκφραση μέσα κι από τις στιλιστικές της επιλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις συναυλίες που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα οι Florence and The Machine, έχει ήδη ξεκινήσει. Το κοινό της Φλόρενς Γουέλς, έσπευσε –3 sold out σε χρόνο ρεκόρ – το καλοκαίρι να προμηθευτεί το δικό του εισιτήριο, για μία από τις τρεις εμφανίσεις της αιθέριας Φλόρενς στην Αθήνα.

Η frontwoman των Florence and The Machine, τραγουδάει σαν άγγελος, γράφει μουσική και στίχους παλεύοντας να εξευμενίσει τους δικούς της θεούς και δαίμονες, ενώ η μποέμικη ψυχή της, βρίσκει τη δική της έκφραση μέσα και από τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Η αρχή

Γεννημένη στις 28 Αυγούστου 1986 στο Λονδίνο, η Φλόρενς Γουέλς – Φλο όπως την αποκαλούν οι φίλοι της – , είναι κόρη της Έβελιν Γουέλς, απόφοιτος του Harvard και καθηγήτρια Αναγεννησιακών Σπουδών και Ακαδημαϊκή Kοσμήτωρ των Τεχνών στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και του Νικ Γουέλς

Η επιρροή του πατέρα της όσο και της μητέρας της, ήταν καθοριστικής σημασίας για την ίδια. Μια επίσκεψη σε μία από τις διαλέξεις της μητέρας της εντυπωσίασε σε μεγάλο βαθμό την έφηβη ακόμα Φλόρενς. «Προσβλέπω σε κάτι παρόμοιο με αυτό, αλλά με μουσική. Ελπίζω ότι η μουσική μου έχει κάποια μεγάλα θέματα – σεξ, θάνατος, αγάπη, βια – τα οποία θα παραμένουν κομμάτια της ανθρώπινης ιστορίας σε 200 χρόνια», δηλώνει χρόνια αργότερα.

Το φλερτ της  με τον τρόμο και τη μοίρα, ενισχύθηκε από τον θάνατο των παππούδων της μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων. Στα 10 της,  παρακολούθησε από κοντά την κατάπτωση του παππού της, ενώ η γιαγιά της από τη μεριά της μητέρας της, αυτοκτόνησε όταν η Γουελς ήταν μόλις ήταν 14 χρονών.  Ένα μόλις χρόνο νωρίτερα, στα 13 της, η μητέρα της μετακόμισε στο σπίτι του γείτονά τους και των τριών έφηβων παιδιών του.  Μιλώντας για εκείνη την περίοδο η  Γουέλς έχει δηλώσει : «Τα πάμε υπέροχα τώρα, αλλά ήταν εφιάλτης τότε. Συνήθιζα να μένω στο δωμάτιο μου και να χορεύω».

Αισθητική ταυτότητα

Η αισθητική της Φλόρενς Γουέλς, μοιάζει σαν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό. Άφθονες δόσεις αυθεντικού bohemian chic, ρομαντικές αναφορές, θεατρική δραματικότητα, ανεπιτήδευτο σοφιστικέ ύφος, είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που δομούν την εικόνα μιας σύγχρονης μούσας της μουσικής και του στυλ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας, ενδυματολογικά έχει επηρεαστεί πολύ από τη Στίβι Νικς των Fleetwood Mac και τις avant duarde drag queens της δεκαετίας του ’70, – δήλωση που έκανε την LGBT κοινότητα να τη λατρέψει.

Tον Σεπτέμβριο του 2015, η Γουέλς ανοίγει το σπίτι της στο Λονδίνο στο περιοδικό NOWNESS και μας ξεναγεί στο δικό της ασφαλές περιβάλλον, μέσα από ένα video editorial στο πποίο η κάμερα βουτάει στον «πυρήνα» της Γουέλς.

Δεν είναι συνεπώς περίεργο το γεγονός ότι οίκοι μόδας, όπως ο Gucci αιχμαλώτισε το αυθεντικό πνεύμα και τις ενδυματολογικές προτάσεις της Φλόρενς Γουέλς σε πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια του, με την Γουέλς να γίνεται πρέσβειρα του διάσημου ιταλικού οίκου για τις συλλογές ρολογιών και κοσμημάτων.

Η ίδια, μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον ακαδημαϊκών ήθελε πάντα να μιλάει μέσα από τη μουσική της για οικουμενικά θέματα, όπως ο θάνατος και ο έρωτας. Ακολουθώντας μάλιστα την συμβουλή της κολλητής της φίλης, Τέιλορ Σουίφτ που τη συμβούλεψε είπε να γράφει τραγούδια για τη ζωή της, η Φλόρενς Γουελς  αποφάσισε να γίνει τολμηρή και να κάνει στίχους όσα την πονάνε αλλά και όσα τις δίνουν ελπίδα. Η ίδια έχει δηλώσει ότι πάσχει από δυσλεξία, πιστεύει πως πάσχει και από αϋπνία, ενώ υπέφερε και από κατάθλιψη.

Η μηχανή της Φλόρενς

Οι Florence and the Machine κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album Lungs στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι του 2009 με τους Times, να περιγράφουν την Φλόρενς ως «την πιο ιδιόμορφη και φημισμένη γυναίκα τραγουδίστρια αυτή τη στιγμή» και «η νέα άφιξη σε μια σειρά εξαιρετικών Βρετανών pop εκκεντρικών». Τραγούδια όπως τα  Dog Days Are Over, η διασκευή του You’ve Got The Love της Candi Staton και το Cosmic Love, δίνουν το στίγμα της τεράστιας επιτυχίας που θα γνωρίσει η Γουέλς σε Αμερική και Ευρώπη.

Η ίδια μιλώντας για το πώς προέκυψε το όνομα Florence and The Machine έχει δηλώσει:

«Το όνομα Florence and the Machine ξεκίνησε ως αστείο που ξέφυγε. Έγραφα μουσική με τη φίλη μου, την οποία φωνάζαμε Isabella Machine και για την οποία ήμουν η Florence Robot. Μία σχεδόν ώρα πριν την πρώτη μου εμφάνιση, δεν είχα όνομα, οπότε σκέφτηκα:  «Εντάξει, θα είμαι η Florence Robot/Isa Machine», λίγο πριν συνειδητοποιήσω πως το όνομα αυτό ήταν τόσο μεγάλο που θα με τρέλαινε».

Τα show της Γουέλς χαρακτηρίζονται από μία γνήσια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, όπου όλες οι τέχνες συναντιούνται προκαλώντας στο έπακρο τις αισθήσεις των θεατών, γεγονός που έκανε τον όρο «art pop», να θεωρηθεί καταλληλότερος για να αποτυπώσει καλύτερα το ύφος του υβριδικού είδους που αντιπροσωπεύει.

Χαρίζοντας τη φωνή της στην τελευταία σεζόν του «Game of Thrones», η δημοτικότητα της Φλόρενς Γουέλς εκτοξεύεται στα ύψη, ενώ η κοκκινομάλλα νεράιδα μετά κι από την κυκλοφορία του  τρίτου της άλμπουμ, με τίτλο «How Big, How Blue, How Beautiful», μπορεί να υπερηφανευτεί ότι η επιτυχία της, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Tο 2018, το High As Hope έρχεται ως το επιστέγασμα της προσωπικής της ωρίμανσης. Η Φλόρενς εμφανίζεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της από ποτέ, ενώ τα τραγούδια της αναβλύζουν αισιοδοξία και ελπίδα. Σύμφωνα με την Γουέλς:

«Όλοι πεινάμε για κάτι, υπάρχουν κενά και ρωγμές στην ψυχή μας, που θέλουμε να τις γεμίσουμε, «να βουλώσουμε τρύπες» με αγάπη και μίσος, εξαρτήσεις και εμμονές. Η ευτυχία όμως δε σχετίζεται με τα μεγάλα και το δραματικά, μπορεί να βρεθεί στις πιο συνηθισμένες στιγμές, στη ρουτίνα, σε εκείνα τα καθημερινά πράγματα, που συνήθως δεν εξυμνούμε στα τραγούδια».

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της Φλόρενς Γουέλς, επί και εκτός σκηνής, που μας έκαναν να τη λατρέψουμε.

View this post on Instagram

Thank you London x

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

🍒

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

Thank you Adelaide x

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

⚰️

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

🧡Hallo Berlin

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

@florenceandthemachine x

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

Moglie del Vampiro a Roma @thevampireswife

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

🌹.. @gucci @lallo25

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

Blending in … @gucci 🌷

A post shared by Florence Welch (@florence) on

View this post on Instagram

Always yelling. #amsterdam #howbluetour

A post shared by Florence Welch (@florence) on

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024