Τους… αμνούς από τα ερίφια φαίνεται πως επιχείρησε να χωρίσει, ανάμεσα σε μικρούς μαθητές Γυμνασίου, ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

Σύμφωνα με καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την τελετή του αγιασμού στο 12ο Γυμνάσιο της πόλης.

«Άναυδοι οι 13χρονοι και 14χρονοι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Περιστερίου άκουσαν πριν λίγες μέρες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον νέο μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη να απευθύνεται από μικροφώνου σε μαθητές μαλώνοντάς τους ‘’γιατί δεν έκαναν τον σταυρό τους’’ ( ; ) και αμέσως μετά (επειδή ένας μαθητής απάντησε ‘’επειδή δεν πιστεύω’’ και επειδή τα παιδιά όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασαν στην… ‘’επίπληξη’’ του δεσπότη με τον γνωστό μαθητικό χαβαλέ) άκουσαν τον κ. μητροπολίτη να φωνάζει οργισμένος ‘’οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω’’», καταγγέλλει η Κίνηση.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, «το γεγονός εκτός από γελοίο είναι ταυτόχρονα και σοβαρό: Ο κ. Κλήμης δεν είναι κάποιος χρόνια ασθενής γέροντας που «δεν πρέπει να τον συνεριζόμαστε. Προέρχεται από την κορυφή της εκκλησιαστικής ιεραρχίας καθώς πρόσφατα διατέλεσε αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζει και εκθέτει το σύνολο της Εκκλησίας.

Ήταν απαράδεκτη η στάση τόσο των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής (δημάρχου και αντιδημάρχων) όσο και της γυμνασιάρχου που ήταν μπροστά και δεν αντέδρασαν έστω και κόσμια αλλά ασχολούνταν μόνο με το επικοινωνιακό σόου και τις σέλφις.

Πρέπει η δημοτική μας αρχή να αντιληφθεί πως εκπροσωπεί την πολιτεία και όχι κάποια τοπική ακροδεξιά παραεκκλησιαστική αδελφότητα άρα μέσα στον σχολικό χώρο οφείλει να μην επιτρέπει εκδηλώσεις θρησκευτικού ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων έστω κι αν εκπορεύονται (δυστυχώς …) από ταγούς της ιεραρχίας. Πρέπει η κυρία γυμνασιάρχης να αντιληφθεί πως μέσα στο σχολείο της οφείλει να προστατεύει τους μαθητές της από φραστικές επιθέσεις και προσβολές εξωτερικών παραγόντων οποίοι και αν είναι αυτοί.

Αν κάποιοι έχουν πάρει θάρρος από τις αναχρονιστικές δηλώσεις της νέας υπουργού κυρίας Κεραμέως και νομίζουν πως θα γυρίσουν τα σχολεία πενήντα χρόνια πίσω στην εποχή της χούντας, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι.

Ζητάμε να πάρουν θέση για το συμβάν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η Ένωση Γονέων Περιστερίου και η ΕΛΜΕ Περιστερίου.

Απαιτούμε εξηγήσεις από την δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.

( Υ.Γ. Σεβασμιώτατε μητροπολίτα κύριε Κλήμη, αν δεν κάνουμε λάθος ο Ιησούς είχε πει «αφίετε τα παιδία ελθείν προς εμέ» και όχι … «τον σταυρό σας, άθεοι»)».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο