Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το φετινό κοινωνικό μέρισμα

Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το φετινό κοινωνικό μέρισμα

Νέο πεδιο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η απόδοση κοινωνικού μερίσματος φέτος. «Η κυβέρνηση στερεί την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος από χιλιάδες πολίτες και ΜμΕ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέλιο Πέτσα να απαντά «ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων».

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σχετικά με το φετινό κοινωνικό μέρισμα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του ο κ. Πέτσας ταυτίζοντας το κοινωνικό μέρισμα με την λεγόμενη 13η σύνταξη που έδωσε προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει ήδη δοθεί.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, να τονίζει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή, αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Πηγές δε του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα που κυμάνθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, είχε καταβληθεί σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα και όχι μόνο σε συνταξιούχους.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τούς τα επιστρέφει» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίμαχη επισήμανση Πέτσα για το μέρισμα

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του OPEN το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα και αν η κυβέρνηση το δώσει στο τέλος του 2019, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας το έδωσε το Πάσχα για προεκλογικούς λόγους και γι’ αυτό η ΝΔ το είχε χαρακτηρίσει προεκλογικό επίδομα.

«Το ποσό αυτό θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα δοθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου» πρόσθεσε.

Ο κ.Πέτσας ανέφερε ακόμη σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης ότι εξετάζεται σε ό,τι αφορά το ύψος του αλλά τους δικαιούχους του και ότι θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του 2020.

Σημείωσε επίσης ότι για το 2020 θα ισχύσουν οι φορολογικές ρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, όπως η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή μέχρι 10.000 ευρώ. Στο φορολογικό που θα έλθει σύντομα θα περιλαμβάνονται οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα ζητήματα που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα και τις επενδύσεις.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση στερεί την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000 ευρώ, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων. Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών», καταλήγει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε κυμάνθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, είχε καταβληθεί σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι) με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων

«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα μετά τις αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει, «έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει ο κ. Πέτσας «μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει «εξασφαλίσει» για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν «13ης σύνταξης».»

» Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι ‘δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα’. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλο τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» και κατέληξε λέγοντας «αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους.»

» Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024