Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουνιέ – Οικονόμου, αγκάθι 1.100.000 €

Μουνιέ – Οικονόμου, αγκάθι 1.100.000 €

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει λύση για Μουνιέ και Οικονόμου, που τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό. Οι λάθος χειρισμοί, η κατ' αρχήν συμφωνία με τον Γάλλο και το... Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νίκος Νταμπίζας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, το φετινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ. Αλλά παράλληλα μίλησε και για τους δύο ποδοσφαιριστές που εκτοξεύουν το κόστος πάνω από εάν εκατομμύριο με την παρουσία τους στο ρόστερ των Πράσινων.

Ο λόγος για τον Αντονι Μουνιέ και τον Βαγγέλη Οικονόμου. Δύο περιπτώσεις ίδιες, που αναδεικνύουν το πρόβλημα, αλλά και τους όχι καλούς χειρισμούς που έλαβαν χώρα. Κυρίως, από την πλευρά του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το οικονομικό αγκάθι να παραμένει καρφωμένο στο… μπάτζερ των Πράσινων.

Οι δύο περιπτώσεις έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Ο Μουνιέ έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, έχει το βαρύτερο συμβόλαιο από κάθε άλλον παίκτη στο Τριφύλλι, με τις απολαβές του να ξεπερνούν τις 400.000 € καθαρά. Το μικτό σύνολο, εάν βάλουμε στη ζυγαριά εφορία, εισφορά αλληλεγγύης, προμήθειες κ.α., το συνολικό κόστος της αδρανούς παρουσίας του Γάλλου στον Παναθηναϊκό φτάνει τις 800.000 €!

Στη δική του περίπτωση, μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υπάρξει επαφή με την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και κατ’ αρχήν συμφωνία για να ανανεωθεί έως το καλοκαίρι του 2021 το συμβόλαιό του, με τα παραπάνω χρήματα. Δηλαδή ο Μουνιέ να μείνει και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό με τα χρήματα που θα πάρει τώρα για έναν χρόνο! Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του, αλλά στην πορεία και αυτή η λύση «στράβωσε».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Οικονόμου το θέμα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Οικονόμου έφερε δύο προτάσεις από Ισραήλ και Τουρκία στους Πράσινους. Και στις δύο περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός έπρεπε να καλύψει ένα ποσό κοντά στις 40.000 € από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του παίκτη (σ.σ. συνολικό κόστος συμβολαίου 300.000 €). Ο Νταμπίζας αντιπρότεινε 20.000, ο παίκτης αντέδρασε και η μετακίνησή του πάγωσε.

Και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί με ένα οικονομικό αγκάθι ύψους 1.100.000 €. Και μόνη λύση είναι το… Ισραήλ, καθώς η αγορά των ελεύθερων κλείνει στις 18 του μήνα…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024