Κτηματολόγιο: Τα πρόστιμα για τους… ξεχασιάρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων
Βαριά πρόστιμα προβλέπονται για όσους καθυστερήσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο
Βαριά πρόστιμα προβλέπονται για όσους καθυστερήσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 1.500 ευρώ ανάλογα και με το χρόνο καθυστέρησης.
Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος παρατάσεις διάρκειας 15 ημερών έως και δύο μηνών για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές των οποίων οι προθεσμίες έληγαν αυτές τις ημέρες.
Ωστόσο, διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες παρατάσεις που θα δοθούν στις περιοχές, στις οποίες έχουν εξαντληθεί οι προβλεπόμενες παρατάσεις των 3+3 μηνών.
Τελευταία ευκαιρία
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο έχει έτοιμη δέσμη μέτρων για την επιτάχυνση της διαδικασίας κτηματογράφησης καθώς ο μέσος όρος υποβολής δηλώσεων σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνά το 27%, ποσοστά τα οποία ωστόσο δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως πριν από την συνάντηση με τους Θεσμούς που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.
Έτσι μετά τη λήξη των παρατάσεων σειρά θα έχουν τα πρόστιμα, τα οποία σύμφωνα με πηγές του Κτηματολογίου που επικαλείται η εφημερίδα, μπορούν να φτάσουν και τα 1.500 ευρώ, καθώς με βάση το θεσμικό πλαίσιο, ύστερα από εισήγηση της διοίκησης του φορέα και σχετική υπουργική απόφαση, δίνεται σχετική δυνατότητα. «Το πρόστιμο κατά τα οριζόμενα δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο των 50 ευρώ και μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων» αναφέρεται.
- Ιράν: Τον «τερματισμό του πολέμου άμεσα» ζητά ο Ερντογάν – Απειλείται «η σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής»
- Ιράν: «Εμείς θα αποφασίσουμε το τέλος του πολέμου», απαντούν στον Τραμπ οι Φρουροί της Επανάστασης
- Ιράν: Ο πόλεμος «θα τελειώσει σύντομα» διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του




