Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Ανοικοδομείται το νέο κράτος της Δεξιάς

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Ανοικοδομείται το νέο κράτος της Δεξιάς

Πυρά κατά της κυβέρνησης για ανοικοδόμηση του νέου κράτους της Δεξιάς εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για ανοικοδόμηση του νέου κράτους της Δεξιάς εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Όπως τόνισε, το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνει τους φόβους που είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «καθεστώς αυταρχικό, αντικοινωνικό, αντεργατικό, με μηδενικό σεβασμό στους κανόνες».

Κριτική Τσίπρα σε Μητσοτάκη στο πεδίο των θεσμών

«Η σύνθεση της κυβέρνησης με υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών που λίγους μήνες πριν εκπροσωπούσαν ολιγάρχες και σήμερα βρίσκονται δήθεν να εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο στη διαπραγμάτευση μαζί τους.

»Στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ασφάλειας όπου ένα πρωθυπουργικό σκάνδαλο πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των δελτίων ειδήσεων, αφού ο κος Μητσοτάκης επέλεξε έναν δικό του, τον κο Κοντολέοντα, για επικεφαλής της ΕΥΠ χωρίς να πληροί καν τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε ο νόμος. Δεν είχε δηλαδή καν πτυχίο. Αλλά αν δεν συμφωνεί ο νόμος με τις επιθυμίες του κου Μητσοτάκη αλλάζουμε απλά τον νόμο. Κατά τα άλλα ομνύουν στην αριστεία.»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «το πιο σοβαρό είναι ότι σπεύδουν να τοποθετήσουν μυστικούς και αδιαφανείς συνδέσμους της ΕΥΠ, σε όλα τα υπουργεία και σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς. Αλήθεια από ποιόν κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια στα υπουργεία και στους Δημόσιους Οργανισμούς; Για ποιον λόγο μας γυρνάνε πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές των χαφιέδων της πάλαι ποτέ Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ;»

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στο ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς και στην επιλογή που έκανε ο πρωθυπουργός για τον γγ του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «περίσσεια υποκρισία έκανε σημαία της την αριστεία, τον σεβασμό στους θεσμούς, την κοινοβουλευτική ευταξία. Όχι προφανώς διότι αυτά δεν τηρούνταν, αλλά διότι αυτό βόλευε στην δημιουργία μιας εικόνας και ενός αφηγήματος που ήθελε να παρουσιάσει την Αριστέρα ως δύναμη εκτροπής, ως δύναμη κυνική και εξουσιομανή, ως δύναμη που αγνοεί τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας.

»Μόνο που για άλλη μια φορά η ιστορία αποδεικνύει ότι συνέβη και συμβαίνει το αντίθετο. Ήταν και είναι η Αριστερά αυτή που τιμά και σέβεται την αστική δημοκρατία και είναι η Δεξιά αυτή που διαχρονικά δεν δίνει δεκάρα γι αυτήν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024