Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Να μην γκρεμιστεί ό,τι χτίσαμε με κόπο

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Να μην γκρεμιστεί ό,τι χτίσαμε με κόπο

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνεται του έργου της κυβέρνησής του, τονίζοντας από το βήμα της ΔΕΘ ότι «κάναμε πράξη, ό,τι εξαγγείλαμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, υπεραμύνεται του έργου της κυβέρνησής του και απαντώντας στην κριτική που του ασκείται, τόνισε ότι «κάναμε πράξη, ό,τι εξαγγείλαμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο έργο της κυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι η χώρα αποκατέστησε την αξιοπιστία της, βγαίνοντας από τα μνημόνια και επιστρέφοντας στις αγορές. Τόνισε ότι έχει δημιουργήσει τεράστιο αποθεματικό ασφαλείας, ενώ είχε βρει άδεια ταμεία.

«Τα μέτρα που ψηφίσαμε, τα εφαρμόσαμε όλα», είπε και αναφέρθηκε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλες φοροελαφρύνσεις, καθώς και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως δική της την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι λοιδορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εφάρμοζε την πολιτική του.

Αυτοκριτική Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αυτοκριτική, σημείωσε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε δράσει νωρίτερα σε κάποια ζητήματα. Ένα από αυτά, όπως είπε, ήταν η λειτουργία του κράτους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε την τόλμη για να σπάσει εξωθεσμικά παράκεντρα σε όλους τους αρμούς του κράτους.

Ζήτημα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε τα αντανακλαστικά που έπρεπε ήταν, όπως πρόσθεσε, η άμεση εφαρμογή φοροελαφρύνσεων και θετικών μέτρων για την κοινωνία, μόλις υπήρξε το δημοσιονομικό περιθώριο, ατολμία που ο κ. Τσίπρας απέδωσε και στην πίεση από τους θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας στο σημείο αυτό τόνισε ότι η κυβέρνησή του βρήκε εμπόδια στην άσκηση της πολιτικής της. «Εμπόδια που στάθηκαν απέναντι μας, αλλά και και αυτό είναι σοβαρότερο, απέναντι στις ανάγκες του ελληνικού λαού»

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι υπήρξε αδυναμία στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. «Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε σωστά το έργο μας στους πολίτες.»

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έδωσε το στίγμα της περιβαλλοντικής πολιτικής της ως όφειλε, αντιμετωπίζοντας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

«Είμαστε εδώ»

Πέρα όμως από τις αδυναμίες και τις παραλείψεις που δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κρύψουμε, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο και στρατηγική που απέδωσαν και κάθε μέρα πηγαίναμε τη χώρα ένα βήμα πιο μπροστά.

Και μετά το τέλος του μνημονίου που υπήρχαν περισσότερα περιθώρια και είχε στρωθεί το έδαφος σχεδιάζαμε να κάνουμε πολλά. Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν και το σεβόμαστε απόλυτα.

«Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και προχωράμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά και ισχυρή αντιπολίτευση, που είναι εδώ για να ελέγχει, να προτείνει, να παλεύει και να αντιστέκεται. Είμαστε εδώ, με το 1/3 των ελλήνων πολιτών να μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην πιο δύσκολη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει».

«Είμαστε εδώ ως η μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς» τόνισε και υπογράμμισε: «Η στήριξη που μας έδωσαν 1,8 εκατ. πολίτες μας γεμίζει ευθύνη. Όχι μόνο απέναντι τους αλλά απέναντι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Και ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο, με τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Να μην χαθούν κατακτήσεις και δικαιώματα.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας που δεν άφησε καμία ευκαρία επίθεσης στη κυβέρνηση «να πάει χαμένη», τόνισε ότι ο ίδιος αλλά και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφύγουν ποτέ στην καταστροφολογία και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας για μικροπολιτικά οφέλη, όπως έκανε επί τέσσερα χρόνια η ΝΔ.

Όμως από την άλλη δεν θα αφήσουμε να συμβούν πράγματα που ακυρώνουν προηγούμενες κατακτήσεις, σημείωσε, για να προσθέσει ότι «αν και οι μαύρες μέρες της χρεοκοπίας είναι πίσω μας» αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη προκλήσεις και κίνδυνοι.

Ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει ένα ρευστό ασταθές διεθνές περιβάλλον, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι «η Ελλάδα να χάσει ξανά την ευκαιρία» με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη «να επιστρέψει ακριβώς στο ίδιο παρωχημένο αναπτυξιακό μοντέλο που την οδήγησε στα μνημόνια».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέλυσε τα έργα των πρώτων 60 ημερών της κυβέρνησης, ασκώντας δριμεία κριτική, ιδιαίτερα για το επιτελικό κράτος, τις επιλογές για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, την Επιτροπή Ανταγωνισμού  αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις, τις οποίες ανέλυσε μία-μία με σφοδρές επικρίσεις για ΔΕΗ και ΕΛΠΕ.

Συγκρίνοντας συνεχώς το έργο και τις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις σημερινής κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Πολύ φοβάμαι ότι με τη σημερινή κυβέρνηση οι Θεσσαλονικείς δεν θα δουν ούτε αρχαία, ούτε μετρό» είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος δηλώσεις κυβέρνητικών στελεχών και δίνοντας τη δική του ερμηνεία για τις επιλογές της κυβέρνησης.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024