Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή

Τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή

Για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή One Direct η Ταμίας Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή One Direct η Ταμίας Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, Γιώτα Πολλάτου.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιαναπηρική πολιτική με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάσταση στα σχολεία είναι πλαστή παρά την κανονικότητα που διατρανώνει η κυβέρνηση. Υπάρχουν σχολεία που δεν άνοιξαν στον αγιασμό, ενώ άλλα δε δέχθηκαν μαθητές. Ένα παράδειγμα είναι το Ειδικό Δημοτικό Καλλιθέας, το οποίο λόγω έλλειψης τοποθέτησης προσωπικού δε δέχθηκε μαθητές» σχολίασε η κ. Πολλάτου.

«Τα ειδικά σχολεία έχουν πολύ λίγους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Λειτουργούν με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς» συμπλήρωσε. «Μετά από πολλά χρόνια έγιναν 4,500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό φυσικά. Πρόκειται για λίγους. Βέβαια, το καλοκαίρι δεν έβγαλαν προσωρινούς πίνακες. Και έτσι έγιναν προσλήψεις από τους περσινούς πίνακες και στην ειδική αγωγή και στη γενική παιδεία» ανέφερε η συμβασιούχος εκπαιδευτικός.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία αλλά και για όσα διεκδικεί ο σύλλογος στον οποίο μετέχει. «Η μεταφορά των παιδιών στα Ειδικά σχολεία είναι σε ιδιώτες. Με ανειδίκευτους συνοδούς. Και με δρομολόγια όχι καλά. Οι γονείς βγαίνουν σε κεντρικούς δρόμος, σε βροχές κρύα. Και κάθονται τα παιδιά μία και μιάμιση ώρα μέσα στα λεωφορεία. Στεκόμαστε στις μεταφορές, γιατί έχουμε καταγγελίες από γονείς ότι πολλά παιδιά έχουν υποτροπιάσει» τόνισε και πρόσθεσε πως «διεκδικούμε δημόσιες άρτιες δωρεάν δομές για τα παιδιά μας, που οι εργαζόμενοι δεν θα είναι σε ομηρία όπως οι αναπληρωτές και θα μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024