Χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών Ρομά για σοβαρές ασθένειες
Σύμφωνα με έρευνα σε 3.464 παιδιά Ρομά το 88,7% δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Β' και το 88,3 % δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου MMR (ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας)
Σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών Ρομά, καθώς σύμφωνα με έρευνα του εθελοντικού προγράμματος «Υγεία για Όλους», «σε 3.464 παιδιά Ρομά το 88,7% των παιδιών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Β’ και το 88,3 % δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου MMR (ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας)». Παράλληλα, έρευνα «σε 3.460 γυναίκες Ρομά, διαπιστώθηκε ότι τo 82,3 των γυναικών καπνίζει και το 90% δεν θηλάζει».
Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων, του «Υγεία για Όλους» σε διάστημα τριών ετών, έχουν πραγματοποιηθεί:
* Kλινική παιδιατρική εξέταση – Εμβολιασμός 9.177 παιδιών, με 20.400 εμβόλια.
* Γυναικολογική εξέταση, Pap- test και διακολπικός υπέρηχος σε 1.040 γυναίκες.
* Παθολογικός, καρδιολογικός, ενδοκρινολογικός, ρευμοτολογικός έλεγχος σε 3.488 ενήλικες.
* Οδοντιατρικός έλεγχος σε 114 παιδιά.
* Εξέταση – Εμβολιασμός κατά της Ηπατίτιδας Β΄, σε 579 κρατούμενους των φυλακών
Επίσης, υλοποιούνται δύο νέα προγράμματα για τις γυναίκες πρόσφυγες και Ρομά:
* Αντισύλληψη-Θηλασμός», σε συνεργασία με το Τμήμα Οικογενειακού προγραμματισμού του Νοσοκομείου «Αρεταίειο» και την Γ’ Πανεπιστημιακή Γυναικολογική/Μαιευτική κλινική του «Αττικόν».
* «Αυτοέλεγχος – Έλεγχος Μαστού», σε συνεργασία με τον επιστημονικό φορέα «Οι Γυναίκες στην Ογκολογία». Στο πρόγραμμα «Αντισύλληψη-Θηλασμός» συμμετέχουν 500 γυναίκες πρόσφυγες και Ρομά.
Το «Υγεία για Όλους» συνεχίζει το «ταξίδι του» με νέες στοχευμένες δράσεις ολοκληρωμένης ιατρικής παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες. Έτσι, από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου, ομάδα γιατρών θα βρίσκεται στην Αν. Μακεδονία – Θράκη και θα παρέχει παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμό παιδιών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τη στήριξη των δήμων, των ιατρικών συλλόγων, των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, της Α΄ Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής στο «Αγία Σοφία» και της Παιδιατρικής κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ».
Πηγή: αμπε
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)












![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442