Προτού σας δώσω άλλα παραδείγματα, με πιο γνωστό το περιβόητο «we have already eaten the camel and now there is the queue», θέλω να σας πω ότι, όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία (το 2015) πρωθυπουργός, τα αγγλικά του κ. Τσίπρα ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Ποιος όμως τον δίδαξε αγγλικά;

Απ’ ό,τι έμαθα, αναφέρει ο «Βηματοδότης» έκανε εντατικά μαθήματα, ενώ ήταν πρωθυπουργός, από έναν καθηγητή Αγγλικών, μέλος της τότε  Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το περίεργο είναι ότι ύστερα από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (λες και τα μαθήματα που έκανε ήταν ταχύρρυθμα) μιλούσε στα αγγλικά χωρίς την παρέμβαση διερμηνέα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, με την κυρία Μέρκελ (στις τηλεδιασκέψεις), με πλανητάρχες (Ομπάμα και Τραμπ) με πρώην πλανητάρχες (Μπιλ Κλίντον), με τροικανούς, με την Κριστίν Λαγκάρντ και στις συνόδους κορυφής.

Για τα αγγλικά του κ. Τσίπρα, με την ευκαιρία της συνέντευξης που έδωσε στο CNBC,  ασχολήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφού βρέθηκε κοντά στη ΔΗΜΑΡ και μετά στο Ποτάμι. Υπήρξε επικριτική για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφησε συχνά εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Συγκεκριμένα έδωσε μερικά παραδείγματα των αγγλικών του πρώην πρωθυπουργού:

– «It is emergent now to take brave decisions for the future» [εννοεί urgent].

– «Populism is to sink your people in hate…».

– «As I said you before…».

– «Find a justice solution…»

– «Ηe [Cameron] managed to took a good decision from his side from the EU for less Europe».

– «Εverybody had became more tired about that…».

– «We used to have three dynasties that want to took the power…».

– «Ηe [Mitsotakis] believes in neoliberal reforms that was the main core of the memoranda, first, two, third memoranda, so he wants to excuse that these reforms because of the increasing of the goals».

– «Ιf he [Mitsotakis] wants to give back whatever we managed to catch with difficult fights».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο