Χαρτόνι, πλαστικά και αντικείμενα που βρίσκει γύρω από το σπίτι του χρησιμοποιεί ο Ματίας Μπέχτολντ (Matias Bechtold) για να «οικοδομήσει» περίτεχνα αστικά τοπία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τέχνης του είναι το πώς καταφέρνει, με υλικά συσκευασίας και ηλεκτρικές σκούπες, να δημιουργήσει πειστικά αστικά τοπία.

Από αρχιτεκτονικής σκοπιάς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  ο γεννημένος στην Ίμπιζα της Ισπανίας και εγκατεστημένος στο Βερολίνο καλλιτέχνης «παίζει» με το τι είναι δυνατό στο μέλλον αυτής της βιομηχανίας.

«Για τον Μπέχτολντ, το μεγάλο μπορεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνει μικρό, και το μικρό με την ίδια ευκολία να γίνει μεγάλο» λέει η Laura Mars Grp. της Laura Mars Gallery στο Βερολίνο.

Δείτε ακόμα – Η τέχνη του γκράφιτι «λυγίζει» τη λογική

«Γι’ αυτόν, οι πραγματικές διαστάσεις του οποιουδήποτε πράγματος, είτε είναι ένας ουρανοξύστης είτε είναι μια ηλεκτρική σκούπα, έχουν δευτερεύουσα σημασία. Μάλλον βλέπει σε αυτά – και σε άλλα – δομικές σχέσεις που έχουν να κάνουν με το σχήμα τους και το σχέδιό τους.

Και με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να μετατρέψει κάτι τόσο καθημερινό όπως μια πορτοκαλί συσκευασία αναπτήρων, σε στοιχείο της πρόσοψης ενός κτηρίου, με δυνατότητα να βλέπουμε μέσα πλήρως επιπλωμένα δωμάτια και καμιά φορά αυτά τα δωμάτια να είναι και φωτισμένα» περιγράφει.

Δείτε ακόμα – Το αστικό περιβάλλον αλλιώς

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να περιηγηθείτε στις μοναδικές πόλεις που δημιουργεί ο Ματίας Μπέχτολντ:

View this post on Instagram

GESCHICHTE AM MODELL ERZÄHLT: Der Potsdamer Platz ist bis heute ein Mythos, weltweit. In den 1920er Jahren die verkehrsreichste Kreuzung Europas und Herz der Weltstadt Berlin. Nach dem Zweiten Weltkrieg jahrzehntelang eine zerschnittene Ruinenlandschaft. 1989 drücken die Menschen die Mauer ein und der Platz erlebt sein großes Comeback. Mit unserer Ausstellung „Mythos Potsdamer Platz“ gehen wir auf die Suche nach den Geschichten, die den legendären Ruf des Ortes begründen. 📷 @volkerkreidler ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀. #beierwellach #potsdamerplatz #mythospotsdamerplatz #matiasbechtold #modellbau #ausstellung #wanderausstellung #ausstellungskonzept #ausstellungsgestaltung #berlin #mauerfall #berlinwall #kunst

A post shared by beier+wellach projekte (@beierwellach) on

 

Γράψτε το σχόλιο σας