Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αστικά τοπία πέρα από κάθε φαντασία

Αστικά τοπία πέρα από κάθε φαντασία

Ο Ματίας Μπέχτολντ δημιουργεί περίτεχνα αστικά τοπία με τα πιο αναπάντεχα υλικά

Χαρτόνι, πλαστικά και αντικείμενα που βρίσκει γύρω από το σπίτι του χρησιμοποιεί ο Ματίας Μπέχτολντ (Matias Bechtold) για να «οικοδομήσει» περίτεχνα αστικά τοπία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τέχνης του είναι το πώς καταφέρνει, με υλικά συσκευασίας και ηλεκτρικές σκούπες, να δημιουργήσει πειστικά αστικά τοπία.

Από αρχιτεκτονικής σκοπιάς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  ο γεννημένος στην Ίμπιζα της Ισπανίας και εγκατεστημένος στο Βερολίνο καλλιτέχνης «παίζει» με το τι είναι δυνατό στο μέλλον αυτής της βιομηχανίας.

«Για τον Μπέχτολντ, το μεγάλο μπορεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνει μικρό, και το μικρό με την ίδια ευκολία να γίνει μεγάλο» λέει η Laura Mars Grp. της Laura Mars Gallery στο Βερολίνο.

Δείτε ακόμα – Η τέχνη του γκράφιτι «λυγίζει» τη λογική

«Γι’ αυτόν, οι πραγματικές διαστάσεις του οποιουδήποτε πράγματος, είτε είναι ένας ουρανοξύστης είτε είναι μια ηλεκτρική σκούπα, έχουν δευτερεύουσα σημασία. Μάλλον βλέπει σε αυτά – και σε άλλα – δομικές σχέσεις που έχουν να κάνουν με το σχήμα τους και το σχέδιό τους.

Και με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να μετατρέψει κάτι τόσο καθημερινό όπως μια πορτοκαλί συσκευασία αναπτήρων, σε στοιχείο της πρόσοψης ενός κτηρίου, με δυνατότητα να βλέπουμε μέσα πλήρως επιπλωμένα δωμάτια και καμιά φορά αυτά τα δωμάτια να είναι και φωτισμένα» περιγράφει.

Δείτε ακόμα – Το αστικό περιβάλλον αλλιώς

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να περιηγηθείτε στις μοναδικές πόλεις που δημιουργεί ο Ματίας Μπέχτολντ:

View this post on Instagram

GESCHICHTE AM MODELL ERZÄHLT: Der Potsdamer Platz ist bis heute ein Mythos, weltweit. In den 1920er Jahren die verkehrsreichste Kreuzung Europas und Herz der Weltstadt Berlin. Nach dem Zweiten Weltkrieg jahrzehntelang eine zerschnittene Ruinenlandschaft. 1989 drücken die Menschen die Mauer ein und der Platz erlebt sein großes Comeback. Mit unserer Ausstellung „Mythos Potsdamer Platz“ gehen wir auf die Suche nach den Geschichten, die den legendären Ruf des Ortes begründen. 📷 @volkerkreidler ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀. #beierwellach #potsdamerplatz #mythospotsdamerplatz #matiasbechtold #modellbau #ausstellung #wanderausstellung #ausstellungskonzept #ausstellungsgestaltung #berlin #mauerfall #berlinwall #kunst

A post shared by beier+wellach projekte (@beierwellach) on

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024