
Αντίθετοι οι δικηγόροι στη διαμεσολάβηση-Προειδοποιούν για 48ωρη αποχή
Την αντίθεσή της επιβεβαίωσε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρεία του προέδρου της Δημητρίου Βερβεσού, στην υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στην διαμεσολάβηση.
Την αντίθεσή της επιβεβαίωσε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρεία του προέδρου της Δημητρίου Βερβεσού, στην υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στην διαμεσολάβηση.
Επισημαίνει δε, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, τότε ο δικηγορικός κόσμος θα κατέλθει πανελλαδικά σε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά του και παράλληλα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Αντίθετη η ολομέλεια στις προωθούμενες συντάξεις
Παράλληλα, η ολομέλεια εξέφρασε την αντίθεσή της στις προωθούμενες διατάξεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και των προσόντων των εκπαιδευτών.
«Η ελληνική Πολιτεία να στηρίξει τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας»
Καλεί επίσης την ελληνική Πολιτεία αλλά και την Δικαιοσύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
Η πρόσφατη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει Έλληνες πολίτες, συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.
Η Ολομέλεια, τέλος, αποφάσισε επίσης να διοργανώσει επιστημονική εκδήλωση στην Αθήνα, στις 14.11.2019, με θέμα την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη διατύπωση βελτιωτικών ρυθμίσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι


