Στην ανάγκη δυναμικής οργάνωσης της εργατικής λαϊκής πάλης προκειμένου να καταργηθούν οι παλιοί νόμοι που γονατίζουν το λαό και να μην περάσουν νέοι επέμεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε τη σημασία της διεύρυνσης της «λαϊκής συμμαχίας» και της «αλλαγής των συσχετισμών» ούτως ώστε να μην περάσουν οι «αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι» και να καταργηθούν οι παλιοί που «γονατίζουν» τον λαό.

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη ούτε ωφέλιμη για όλους είναι, ούτε αυτονόητη εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος όπως ισχυρίζεται και διατείνεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Επιδίωξη όλων τους είναι να σύρουν πίσω από το άρμα των μονοπωλιακών συμφερόντων το εργατικό λαϊκό κίνημα μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Για αυτό, εδώ και τώρα, χρειάζεται δυναμική οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, ανάπτυξη της ταξικής ενότητας, διεύρυνση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, αλλαγή των συσχετισμών, έτσι ώστε να μην περάσουν οι αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοι νόμοι, να καταργηθούν οι προηγούμενοι που έχουν γονατίσει την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό και να ανοίξει ο δρόμος έτσι ώστε να ζήσουμε τις ζωές μας, έτσι όπως πραγματικά μας αξίζει τη σύγχρονη εποχή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο