Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bρετανική αντιπολίτευση: Όχι σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο

Bρετανική αντιπολίτευση: Όχι σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο

«Έχουμε μία ευκαιρία να ρίξουμε τον Μπόρις και να σταματήσουμε το Brexit. Και πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία» , δήλωσε επικεφαλής του Κόμματος Ουαλίας στο κοινοβούλιο Λιζ Ρόμπερτς

«Όχι» σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο αποφάσισαν οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συζήτησαν σήμερα τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν ενόψει της πρότασης την επόμενη εβδομάδα της κυβέρνησης Τζόνσον για εκλογές, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε, το νομοσχέδιο για παράταση της προθεσμίας του Brexit θα έχει πάρει τη βασιλική έγκριση για να γίνει νόμος του κράτους.

Μετά τις συνομιλίες στο Ουέστμινστερ, η επικεφαλής του Κόμματος Ουαλίας στο κοινοβούλιο Λιζ Ρόμπερτς, επιβεβαίωσε την κοινή απόφαση, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η παρέλευση της ημερομηνίας της 31ης Οκτωβρίου και η παράταση του άρθρου 50. «Έχουμε μία ευκαιρία να ρίξουμε τον Μπόρις, να τον ανακόψουμε και να σταματήσουμε το Brexit. Και πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία» είπε η Ρόμπερτς προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση να αγνοήσει το νόμο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να συνέλθουν οι εργασίες της Βουλής περίπου στις 19 Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία -σύμφωνα με το νομοσχέδιο Μπεν- ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την παράταση του Brexit, εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει συμφωνία και εάν δεν υπάρξει έγκριση του κοινοβουλίου σε έξοδο χωρίς συμφωνία. Με βάση τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, δεν θα μπορέσουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Νοέμβριο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν είτε να καταψηφίσουν είτε να απέχουν από μια πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή εκλογών στα μέσα Οκτωβρίου. Συμφώνησαν επίσης να μην προχωρήσουν ούτε σε πρόταση μομφής.

Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση για διεξαγωγή εκλογών, απαιτείται συναίνεση των δύο τρίτων των μελών του κοινοβουλίου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024