
Μουντομπάσκετ: Τρομακτική Σερβία, διέλυσε και το Πουέρτο Ρίκο
Η Σερβία διέσυρε και το Πουέρτο Ρίκο και βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκρισή της στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Η Σερβία με κάθε της εμφάνιση φροντίζει να δείχνει προς κάθε κατεύθυνση ότι αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.
Οι Σέρβοι επικράτησαν με 90-47 των Πορτορικανών και πλέον παίζουν την Κυριακή με τους Ισπανούς για να διασφαλίσουν την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.
Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς οι Σέρβοι ξέφυγαν από νωρίς και δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Είχαν σχεδόν τα διπλάσια ριμπάουντ (48 έναντι 26), 30 ασίστ για 34 καλάθια και προσέφεραν και ορισμένες πολύ όμορφες στιγμές μέσα στο παρκέ.
Από τη μεριά τους οι παίκτες του Πουέρτο Ρίκο ήταν ιδιαίτερα άστοχοι σε δίποντα (38%, 15/40) και τρίποντα (8%, 2/24) και με αυτά τα ποσοστά δεν θα μπορούσαν να νικήσουν τη Σερβία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον η Σερβία έχει +163 στη διαφορά πόντων στα τέσσερα παίχνίδια που έχει δώσει, πράγμα που σημαίνει ότι κερδίζει τα παιχνίδια με μέση διαφορά 40,75 πόντων.
Πρώτος σκόρερ για τη Σερβία ήταν ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 18 πόντους, ενώ Μαριάνοβιτς με 16 και ο Γιόκιτς με 14 βοήθησαν στο σκοράρισμα.
Από τους Πορτορικανούς μοναδικός διψήφιος, και μοναδικός με πάνω από 7 πόντους, ήταν ο Νταβίντ Χουέρτας με 11.
- Βραζιλία: Σχεδόν 200 τουρίστες επισκέφθηκαν φαβέλα για το ηλιοβασίλεμα και έπεσαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών
- Τουρκία: Πόζαρε με τη σημαία του ψευδοκράτους η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο του ΟΗΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα



