Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ταξίδι στη Γαλλοφωνία» με την Αλεξία Κεφαλάς από την Αθήνα

«Ταξίδι στη Γαλλοφωνία» με την Αλεξία Κεφαλάς από την Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Ταξίδι στη Γαλλοφωνία" θα παρουσιαστούν ρεπορτάζ με κληροδοτήματα του ελληνικού πολιτισμού όπως το ούζο Μυτιλήνης και η βυζαντινή κεραμική του νησιού της Αίγινας

Η Αλεξία Κεφαλάς θα παρουσιάσει την εκπομπή της σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, την Αθήνα, σε απευθείας μετάδοση από τις 11:00 το πρωί από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το ΚΠΙΣΝ, που σχεδιάστηκε από τον Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονα του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρόκειται για ένα ιστορικό γύρισμα καθώς θα είναι η πρώτη εκπομπή που θα γυριστεί στο χώρο αυτό.

Η Ελλάδα είναι μια συναρπαστική χώρα που ταλαντεύεται μεταξύ παράδοσης και μοντερνισμού.

Ελληνικός πολιτισμός

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ταξίδι στη Γαλλοφωνία» θα παρουσιαστούν ρεπορτάζ με κληροδοτήματα του ελληνικού πολιτισμού όπως το ούζο Μυτιλήνης και η βυζαντινή κεραμική του νησιού της Αίγινας.

Ανάμεσα στους καλεσμένους, η Νανά Μούσχουρη, η διεθνής καλλιτέχνης που τραγούδησε σε 30 γλώσσες παγκοσμίως, θα βρίσκεται στη γενέτειρα χώρα της για να αποτίσει φόρο τιμής στη γαλλοφωνία.
Η γαλλοφωνία κληρονόμησε τις αρχές της δημοκρατίας και της ανθρωπιστικής φιλοσοφίας τις οποίες πρεσβεύει από την Ελλάδα, ενώ πολλές ρίζες της γαλλικής γλώσσας προέρχονται από την ελληνική.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024