Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Η Τερέζα Μέι γελά με την ήττα Τζόνσον

Brexit: Η Τερέζα Μέι γελά με την ήττα Τζόνσον

Η ειρωνική Τερέζα Μέι απέναντι στον καταποντισμένο Μπόρις Τζόνσον.

Μέσα στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συγκλονίζουν την Βρετανία ενόψει ενός άτακτου Brexit, το γέλιο της, προκατόχου του Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι, τράβηξε την προσοχή όλων στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Την στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, καταποντίστηκε στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του σχεδίου νόμου για την αποτροπή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα «προδόθηκε» από 21 στελέχη του κόμματός του, η Τερέζα Μέι ξεκίνησε να χαμογελά όλο νόημα.

Καθισμένη δίπλα στο ιστορικό στέλεχος των Συντηρητικών, Κεν Κλαρκ άρχισε να γελάει ειρωνικά ενώ το βλέμμα της ήταν γεμάτο ικανοποίηση.

Σήμερα οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί σχεδίου νόμου που θα αναγκάσει τον Τζόνσον να ζητήσει από την Ε.Ε. την αναβολή του Brexit για τρίτη φορά, ως την 31η Ιανουαρίου 2020, εκτός εάν εγκριθεί συμφωνία αναφορικά με τους όρους και τον τρόπο αποχώρησης νωρίτερα από την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Ο Τζόνσον στον δρόμο που «χάραξε» η Τερέζα Μέι

Σε περίπτωση έγκρισης του εν λόγου κειμένου, ο Τζόνσον θα βρεθεί στα «πατήματα» της προκατόχου του, Τερέζα Μέι, η οποία δεν κατόρθωσε σε καμία από τις τρεις της προσπάθειες να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων, υποστήριξη κομβικής σημασίας για την έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, το ειρωνικό όλο νόημα γέλιο της Τερέζα Μέι την στιγμή της «ιστορικής ήττας» του Βρετανού πρωθυπουργού, έκανε τον γύρο του κόσμου και τα σχόλια που προκάλεσε ήταν πολλά και καυστικά.

https://twitter.com/MarkDiStef/status/1168903341189009410

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024