Αναστασιάδης προς Λουτ: Δεν πάω σε συνομιλίες με τουρκικές προκλήσεις
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις φέρεται να έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως ακόμη και στην περίπτωση που συμφωνηθούν οι Όροι Αναφοράς και συνεχιστούν οι προκλήσεις σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο τότε, ο ίδιος, δεν θα προσέλθει σε διαπραγματεύσεις
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις φέρεται να έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως ακόμη και στην περίπτωση που συμφωνηθούν οι Όροι Αναφοράς και συνεχιστούν οι προκλήσεις σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο τότε, ο ίδιος, δεν θα προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με το sigmalive, ο κ. Αναστασιάδης είπε στην κυρία Λουτ ότι η ίδια, δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία πως ακόμη κι αν συμφωνηθούν οι Όροι Αναφοράς και η βάση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και η Τουρκία δεν σταματήσει τις προκλήσεις, τότε, ο ίδιος δεν θα προσέλθει σε συνομιλίες.
Επιπρόσθετα, οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εάν ο λεγόμενος «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι, συνεχίσει με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το τελευταίο διάστημα στο Βαρώσι.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Αμερικανίδα, θα προχωρήσει με την καταγραφή των θέσεων των δυο πλευρών αναλόγως με το πώς αυτές θα εξελιχθούν μετά την χθεσινή πρώτη ενημέρωση της, σε σχέση με τους τρεις πυλώνες που αποτελέσουν τους όρους αναφοράς.
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442