Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις φέρεται να έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως ακόμη και στην περίπτωση που συμφωνηθούν οι Όροι Αναφοράς και συνεχιστούν οι προκλήσεις σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο τότε, ο ίδιος, δεν θα προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο κ. Αναστασιάδης είπε στην κυρία Λουτ ότι η ίδια, δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία πως ακόμη κι αν συμφωνηθούν οι Όροι Αναφοράς και η βάση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και η Τουρκία δεν σταματήσει τις προκλήσεις, τότε, ο ίδιος δεν θα προσέλθει σε συνομιλίες.

Επιπρόσθετα, οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εάν ο λεγόμενος «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι, συνεχίσει με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το τελευταίο διάστημα στο Βαρώσι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Αμερικανίδα, θα προχωρήσει με την καταγραφή των θέσεων των δυο πλευρών αναλόγως με το πώς αυτές θα εξελιχθούν μετά την χθεσινή πρώτη ενημέρωση της, σε σχέση με τους τρεις πυλώνες που αποτελέσουν τους όρους αναφοράς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο