Το θέμα των συλλογικών συμβάσεων έθεσε η ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό
«Του θέσαμε τα μεγάλα ζητήματα, τα κομβικά, που αφορούν στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο εργασιακό καθεστώς, που απορρυθμίστηκε πλήρως την περίοδο των μνημονίων» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη. «Την κυβέρνηση θα την κρίνουμε αυστηρά και μόνο από τα έργα της» πρόσθεσε.
Τα κομβικά ζητήματα, που αφορούν στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο εργασιακό καθεστώς, που απορρυθμίστηκε πλήρως την περίοδο των μνημονίων έθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση του τελευταίου με τους κοινωνικούς εταίρους.
«Ζητήσαμε να αποκατασταθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο κατώτερος μισθός, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και, βεβαίως, το ασφαλιστικό ζήτημα», τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος.
Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος προχώρησε σε γραπτή δήλωση στην οποία σημειώνει:
«Όπως γνωρίζετε, εν όψει ΔΕΘ, γίνονται οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ, δυστυχώς, δεν εκαλείτο για τους γνωστούς λόγους.»
» Σήμερα, βρεθήκαμε με τον πρωθυπουργό και, βεβαίως, δεν αναφερθήκαμε στο παρελθόν. Του θέσαμε τα μεγάλα ζητήματα, τα κεντρικά, τα κομβικά ζητήματα, που αφορούν στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο εργασιακό καθεστώς, που απορρυθμίστηκε πλήρως την περίοδο των μνημονίων και επιζητούμε όχι διορθώσεις στο πόδι, όχι αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες και τροπολογίες, όπως έγιναν και αποτελούν κακή νομοθέτηση με τον τρόπο που έγιναν την προηγούμενη περίοδο.»
» Ζητήσαμε να αποκατασταθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο κατώτερος μισθός, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και, βεβαίως, το ασφαλιστικό ζήτημα».
Ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι, για το θέμα αυτό, μάλιστα, «κάναμε την υπόμνηση ότι με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράψαμε εν μέσω κρίσης και μνημονίου, εμείς έχουμε συμφωνήσει με τους εργοδότες για τη σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου και, ως εκ τούτου, να μην επιχειρείται να ανακαλυφθεί η Αμερική.»
» Η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει την αρωγή της, τη νομοθετική πρωτοβουλία όπου απαιτείται, ώστε για τους χειρότερα αμειβόμενους και χωρίς ασφάλεια εργαζόμενους να βρεθεί μία εναλλακτική λύση, όταν πολλά συστήματα και υποσυστήματα έχουν καταρρεύσει»
Ο κ. Παναγόπουλος υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός σημείωσε τις παρατηρήσεις μας και, βεβαίως, θα ακούσουμε τι θα πει στη Θεσσαλονίκη».
«Εμείς τις κυβερνήσεις, και αυτό θα κάνουμε και με την παρούσα κυβέρνηση, δεν θα τις κρίνουμε ούτε από το τι είναι ούτε από το τι λένε ότι είναι ούτε από τις γενικές διακηρύξεις. Θα τις κρίνουμε από τα έργα τους. Και αυτή την κυβέρνηση θα την κρίνουμε εξίσου αυστηρά, όπως κρίναμε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μόνο από τα έργα της», αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος.
- Β. Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- LIVE: Άρσεναλ – Έβερτον
- LIVE: Τσέλσι – Νιούκαστλ
- Υποκλοπές: «Σημαντική η έμμεση ομολογία του Ταλ Ντίλιαν» – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων
- Ο Ελ Κααμπί υπέγραψε το συμβόλαιο, θέλει να «υπογράψει» και το πρωτάθλημα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Άρης
- Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους στη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Super League: Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός – Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442