Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Ζαχαριάδης στο One Channel: Διεθνές πρόβλημα το μεταναστευτικό, δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ

Κ. Ζαχαριάδης στο One Channel: Διεθνές πρόβλημα το μεταναστευτικό, δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ

Για το διοικητή της ΕΥΠ, τις μεταναστευτικές ροές και την διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση, τα Εξάρχεια αλλά και τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Για το διοικητή της ΕΥΠ, τις μεταναστευτικές ροές και την διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση, τα Εξάρχεια αλλά και τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ο κόσμος μας ψήφισε για να είμαστε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Όπου έχουμε άρνηση και αντίθεση καταθέτουμε την τεκμηριωμένη άποψή μας. Όπου μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαβουλευτούμε, δεν έχουμε πρόβλημα να το κάνουμε» δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης. Αναφερόμενος στον διοικητή της ΕΥΠ, συνέκρινε την περίπτωση του με αυτή του Νίκου Καρανίκα. «Η αλλαγή του νόμου για να μπορέσει ο φίλος του κ. Μητσοτάκη να μπει διοικητής της ΕΥΠ, προκάλεσε δυσαρέσκεια. Δεν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να σε πειράξει αυτή η κίνηση» είπε και συμπλήρωσε ότι «λέγανε όλοι για τον Καρανίκα. Ο Νίκος έχει πτυχίο ανώτατο. Δεύτερον δεν ήταν διοικητής στην ΕΥΠ. Είχε τα τυπικά προσόντα για να μπει στη θέση που μπήκε. Μας πάει πολύ πίσω το ότι άλλαξαν το προσοντολόγιο για να τοποθετήσουν αυτούς που θέλουν εκεί που θέλουν».

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό τοποθετήθηκε εκτενώς. «Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι επί των ημερών μας ήταν όλα καλώς καμωμένα. Δεν είναι θέμα εάν ο υπουργός είναι ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ. Η χώρα αντιμετωπίζει ένα διεθνές πρόβλημα. Η ΝΔ έλεγε ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και τα σύνορα δεν φυλάσσονται όταν ήμασταν κυβέρνηση. Να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να σοβαρευτούν και να δουν το πρόβλημα» σχολίασε ο Κ. Ζαχαριάδης. «Επί των ημερών μας, υπήρχαν λάθη, αδυναμίες αστοχίες. Ωστόσο, αυτά οφείλονταν στην πολιτική της Τουρκίας. Και φυσικά στην πολιτική της Ευρώπης, η οποία αντιμετωπίζει τον ευρωπαϊκό νότο ως μαξιλάρι εισδοχής μεταναστών. Η ΝΔ δεν τα αναγνώριζε αυτά. Η κεντρική Ευρώπη δεν μπορεί ή κάνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει» πρόσθεσε. Τέλος, είπε πως «εάν έχουν σκιές για κακή διαχείριση χρημάτων για το προσφυγικό μεταναστευτικό επί της περιόδου μας, ας το διερευνήσουν» και σημείωσε πως «εμείς είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να πετύχει καλύτερους όρους διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πρέπει να τηρούμε ως χώρα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας και την κατάσταση στα Εξάρχεια, υπογράμμισε πως «υπάρχουν ζητήματα εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Και επί των ημερών μας, έγιναν προσπάθειες, άλλες επιτυχείς και άλλες ανεπιτυχείς για την πάταξή τους. Αλλά, όταν λέμε ζητήματα, εννοούμε ναρκωτικά, όπλα πορνεία. Εάν κάποιος θεωρεί ότι το μείζον ζήτημα εγκληματικότητας είναι τα προσφυγόπουλα με τις μαμάδες τους, τι να πω. Ο καθένας καταλαβαίνει διαφορετικά. Το πρόβλημα της ανομίας στα Εξάρχεια είναι διαχρονικό, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Πάντως οι άνθρωποι δεν κάνουν περιεχόμενο, κάνουν επικοινωνία» κατέληξε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

Σχετικά με τη ΔΕΗ και την διαχείριση της κυβέρνησης στο θέμα ήταν καυστικός. «Τρομερός ο κυνισμός αυτής της κυβέρνησης. Η ΔΕΗ έχει προβλήματα και διαχρονικά και κάποια που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Όμως, λένε για εμάς, ενώ η εταιρεία μείωσε το δανεισμό της τα τελευταία χρόνια, μπόρεσε να κάνεις επενδύσεις, να δώσει κοινωνικό τιμολόγιο. Αυτά δεν τα κάνει μια κατεστραμμένη εταιρεία. Η κυβέρνηση δίνει σκόπιμα έναν δραματικό τόνο σε κάθε τι που αφορά την εταιρεία» επεσήμανε και πρόσθεσε πως «η ΝΔ είπε ψέματα στο λαό. Δεν είχε πει ότι θα αυξήσει το ρεύμα 15% προεκλογικά. Εμείς ήρθαμε δεύτεροι. Η ΝΔ θα τα ακούει. Ένα προς ένα. Ότι έχει πει και δεν το κάνει θα τα ακούει. Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024